Siena – oraş al menestrelilor – galerie foto

Banner Film Experience

Fonte-Gaia-Siena

Fonte-Gaia-Siena

Un oraş de o mare spiritualitate şi cultură, vechi de 2.000 de ani, întemeiat de împăratul Augustus, un oraş în care vechile tradiţii se îmbină cu ceea ce este modern într-o atmosferă dulce şi o lumină de miere!

Turiştii care vor să cunoască Italia nu pot evita să viziteze Siena! De fapt, este una dintre destinaţiile lor favorite, Siena fiind la același nivel de renume cu Florenţa, Neapole, Pisa, Torino şi alte  minuni ale acestui colţ de lume!

Prima atracţie este Domul, marea catedrală gotică, ridicată în secolul XII. Ţi se taie răsuflarea la vederea operelor de artă pe care le adăposteşte. Când am intrat prima dată, nu înţelegeam de ce lumea privea atent spre picioare. Pentru că podeaua, realizată din mici bucăţi de marmură colorată, e o operă unică, înfăţişând zeci de scene, de imagini nu neapărat religioase (vezi imagini în galeria foto).

Personal, m-a fermecat atmosfera creată de un tânăr profesor originar din Ucraina, Pavel Runov, care cântă la acordeon la umbra Domului. Mereu, zilnic! Bach şi Vivaldi te transportă complet în altă epocă.

Turiştii se simt atraşi şi de Piazza del Campo, cu al său Torre di Mangio. Sunt fermecați de forma de semicerc a acestei pieţe,de porumbeii care zboară leneş, apropiindu-se de oameni, de fântâna Gaia cu ale sale statui încremenite între jocurile de apă, clădirile monumentale, palate.

Oamenii se aşează pe jos, la soare, fără a se preocupa de nimic! Istoria nu-i inhibă, le stârneşte doar dragoste şi dorinţa de trăi frumos un moment al vieţii lor!

Acesta e, de fapt, farmecul Sienei! În ciuda vechimii şi a monumentelor ameţitoare, a rămas un oraş vesel, viu şi colorat! Străzile înguste, pavate de flori, sunt pline de pizzerii, restaurante, magazine de suveniruri, prăvălii cu brânzeturi şi dulciuri.

Credeţi-mă, combinaţia dintre Bach, monumente vechi, artă, parfum de pizza şi lumină de flori, îți dau un sentiment inefabil de ”acasă”!

Şi ai senzaţia că în acest oraş, menestrelii ar trăi fericiţi!

Vezi aici galerie foto

Articol scris de Liliana Angheluță/foto Nicola d’Alessio


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. spuma says:

    frumos inima a ramas acolo

  2. Aghinitei Maria says:

    Locuri minunate, le cunosc din descrieri , dar din pacate nu am posibilitatea sa le vizitez