Test distractiv de inteligenţă

Banner Film Experience

test-de-inteligentaPentru a rezolva acest test de inteligenţă ai nevoie, în schimb, de gândire logică şi multă atenţie.

Să începem testul:

1. Participi la o întrecere şi îl depăşeşti pe cel de pe poziţia a doua. Pe ce poziţie ai reuşit să treci?

2. Ai o balanţă şi 9 cutii, 8 de greutăţi egale şi una mai grea. Din câte încercări poţi găsi cutia mai grea?

3. Pot verişorii tăi să aibă o mătuşă comună pe care tu nu o ai? Cum?

4. Cineva prăjeşte gogoşi într-o tigaie în care nu încap decât două bucăţi în acelaşi timp. După ce prăjeşte o gogoaşă pe una din părţi, o întoarce pe cealaltă parte. Prăjirea pe fiecare parte durează 30 secunde. Pot fi prăjite trei gogoşi în 90 de secunde?

5. Un bărbat şi fiul său biologic au fost implicaţi într-un accident de maşină. Bărbatul a murit în drum spre spital, însă copilul a fost dus în grabă în sala de operaţii. Odată ajuns acolo, medicul chirurg a zis “Acesta este fiul meu biologic!” Poate fi adevărat? De ce?

RĂSPUNSURI:

1. Locul 2
2. 2 încercări. Se împart greutăţile în trei grupuri de câte trei cutii fiecare. Se cântăresc două grupuri la întâmplare, să le spunem A şi B, dacă sunt egale înseamnă că greutatea este în grupul C. Dacă A este mai greu, atunci cutia cea mai grea este în A, dacă B este mai greu, atunci cutia grea este în acest grup. Grupul de 3 greutăţi printre care se află şi cea mai grea este luat separat. Se aleg 2 greutăţi la întâmplare şi se cântăresc. Dacă şi cele două sunt egale, cea mai grea dintre cutii este cea neaflată pe cântar.
3. Da. Mătuşa lor comună este mama mea.
4. Da. Se pun două gogoşi pe o parte, după 30 de secunde una e întoarsă, iar una scoasă. În locul acesteia este pusă cea de-a treia. Astfel, după 60 de secunde, avem o gogoaşă gata de scos şi două coapte pe jumătate. Se pun cele două rămase pe partea necoaptă şi după încă 30 de secunde – am ajuns la un total de 90 de secunde sunt gata toate trei.
5. Medicul este mama.

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. dumitrescu raluca says:

  putina logica si multa atentie ,super

 2. ghelbere elena says:

  2 nu l-am putut face si a trebuit sa ma uit la rezultat

 3. Goleanu Anisoara says:

  Partea cu gogoasa mi-a dat mai mult de furca ! N-au fost nici grele, nici usoare dar, daca era si o limita de timp,era mai captivant. Imi plac astfel de teste,multumim frumos pentru provocare!

 4. (puiu) barbalata mirela says:

  WOW…super. Asta da test interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 9 =