Tu cum îți speli rufele? Iată cum îndepărtezi pericolul din detergenți

Banner Film Experience

’’La ora actuală toți detergenții de pe piața noastră – mai puțin cei ecologici, certificați de firmele respectate în domeniu – sunt toxici, chiar dacă acest lucru nu se recunoaște oficial, spune inginer chimist Ștefan Manea.

În cea mai mare parte acești detergenți conțin molecule suspectate de a fi cancerigene. Ele distrug sistemul reproducător, cardiovascular, respirator și produc iritații la nivelul pielii, ochilor, nasului, gurii, gatului si plămânilor. Mă refer la surfactanții derivați din petrol, dioxina, formaldehida și mai ales la mult folositul înălbitor, care poate fi chiar mortal într-o cantitatea prea mare!’’, avertizează interlocutorul nostru.

Același pericol se află și în detergenții cu care spălăm vasele. De când există o varietate copleșitoare pe piață am uitat de tradiționalul oțet sau bicarbonat de sodiu, care aveau imensul avantaj de a nu produce toxicitate. Și nuca de cocos este lăudată pentru puterea sa de curățare, motiv pentru care se folosește intens în detergenții bio, foarte eficienți deși sunt făcuți din produse naturale’’, conchide acesta.

Care este sfatul specialistului?

’’Clătiți hainele de minimum 5 ori! Nu este o glumă! Este cea mai bună cale de a vă asigura că pielea voastră nu este în contact cu acești produși care atacă sistemul imunitar și care au potențial cancerigen. Veți consuma mai multă apă și ceva mai multă electricitate, dar merită!’’

Articol scris de Adriana Caranfil / sursa foto. morguefile.com


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. FETIC BIANCA says:

    Daca sunt avizate, noi le folosim cu incredere! Si, totusi…exista nereguli

  2. Goleanu Anisoara says:

    Folosim aceste substante zilnic, pentru rufe, vase, podele,covoare ,ferestre…cum sa ne protejam? N-ar fi mai bine sa fim protejati de producator si de cei care dau drumul pe piata acestor substante?Daca sunt avizate, noi le folosim cu incredere! Si, totusi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 13 =