Zile din viața mea cu scleroză multiplă

Banner Film Experience

Asociația de Scleroză Multiplă București, derulează pe parcursul lunii mai 2015 campania de informare ‘Zile din viata mea cu SM’ (Funny days of my MS life). Campania, derulată pe pagina de Facebook a asociației (Facebook.com/AsociatiadeSclerozaMultiplaBucuresti), se adresează persoanelor tinere (20-40 ani) pentru a creste gradul de conștientizare cu privire la scleroza multiplă și obținerea suportului în ceea ce priveste transmiterea unor ‘’gânduri bune’’, de susținere a persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă.

Campania ‘’Zile din viata mea cu SM’’ presupune prezentarea zilnică a unor frânturi din ‘’Jurnalul’’ unei tinere adulte din Bucuresti, ce suferă de scleroză multiplă.

Mesajele, exprimate intr-un stil amuzant, ating subiecte ce țin de simptome ale SM: oboseala, incontinența, durere, depresie, echilibru, coordonare, amețeli, amorteală, disfuncții sexuale, puseuri etc., tratament, scleroza multiplă si jobul, considerente generale asupra vietii celor diagnosticați cu această boală, etc.

Vă invităm să urmăriți campania ‘’Zile din viața mea cu Scleroză Multiplă’’ și să susțineti, timp de 31 de zile, persoanele ce suferă de aceasta boală!

Asociația de Scleroză Multiplă București are ca scop informarea pacienților cu scleroză multiplă, a familiilor și prietenilor lor, transmiterea de informații despre boală și oferirea de suport pentru a face față mai bine bolii.

 • Susținere persoane cu SM și apropiații lor (sprijin și implicare în viața socială)
 • Informare, educare și consiliere (întâlniri și evenimente periodice)
 • Conștientizare populație generală

Scleroza multiplă este o boală cronică ce afectează sistemul nervos central (creierul și măduva spinarii). Este o boală autoimună în urma căreia corpul își atacă propriile celule. Poți fi diagnosticat cu SM la orice vârstă, dar cel mai adesea diagnosticarea survine între 20 – 40 ani, fiind o boală ce afectează adultul tânăr.

Nu a fost descoperit încă un tratament pentru vindecare, dar există tratamente care încetinesc evoluția bolii. Lipsa totală a informațiilor poate avea consecințe grave asupra stării persoanelor cu SM. Scleroza multiplă poate cauza o multitudine de simptome, fiind cunoscută și ca ‘boala cu o mie de fețe’ .

Sursa: Comunicat de Presă – Asociația de Scleroză Multiplă București

Str. Virgil Draghiceanu nr. 8, ap. 1, sector 1, București, Tel.:0722322873 

Email: smbucuresti@gmail.com, Facebook.com/AsociatiadeSclerozaMultiplaBucuresti


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

7 Responses

 1. Tudorache Ionica Liliana says:

  Scleroza multipla este o boala care iti schimba total si tragic viata. Asociatia de Scleroza multipla vine in ajutorul acestor bolnavi fara speranta si incerca sa le redea pofta de viata,prin cunoasterea bolii si modul de tratare,cat mai eficient.Boala nu se vindeca dat poate fi incetinit cursul progresiv al bolii prin diverse metode .Este un ajutor de nepretuit pentru acesti bolnavi,condamnati sa lupte pentru viata lor.

  • cris says:

   de doi ani de zile stau cu sufletul la gura sa sune telefonul si sa aud ca am ajuns si eu pe lista de romani cotizanti la FNUASS care primesc tratamentul de SM, cu bunele si relele lui.
   de doi ani de zile vad cum diferiti indivizi se plang pe internet ca tocmai au fost diagnosticati, dar revin in cateva luni sa anunte cu pompa ca au intrat in program, ca se vor pensiona pe caz de boala si ca viata merge inainte.
   pentru mine de ce nu poate fi asa? nu-mi doresc sa ma pensionez, vreau doar sa-mi vad de viata fara a avea si stresul ca isi bat altii joc de mine, caci discriminare exista chiar daca te rotesti in cercuri cu apropiati scoliti.

 2. Goleanu Anisoara says:

  O initiativa de toata lauda! Scleroza multipla e ca o condamnare la moarte lenta, chinuitoare.Fiind mai bine informat, bolnavul va fi mai increzator, va invata sa isi accepte suferinta si sa traiasca cat mai bine in conditiile date. Cu atat mai mult, cu cat boala apare la varste destul de tinere si bolnavul trebuie sa renunte la sperante si visuri, sa-si schimbe total viata si lupta pentru supravietuire trebuia sa inlocuiasca gandurile indraznete pe care le avusese inainte de diagnosticare.Odata cunoscuta, boala si bolnavul vor fi monitorizate si tratate .

 3. Ramona says:

  Cum se poate diagnostica scleroza multipla eu am fost diagnosticata cu mielita acum 3 ani am facut recaderi la boala ,am dureri de cap , imi intepenesc picioarele, am fierbinteli in interiorul corpului si totul a pornit de la o muscatura de capusa .Aceste sintome se pot confunda cu scleroza multipla?

 4. Aghinitei Maria says:

  O boala cumplita, care te doboara incet, incet, si nu s-a gasit leacul.Cumplit si iremediabil Doamne ajuta-i pe cei in suferinta !

 5. Liliana Angheluţă says:

  Chiar zilele trecute am avut şocul să aflu că băiatul unei prietene a fost diagnosticat cu scleroză multiplă. A fost un şoc pentru că, într-adevăr, boala atacă persoane tinere şi nu ştiam asta. La 20 de ani se fac planuri de viitor, nu de rezistenţă la o boală incurabilă. Şi am mai aflat că acest diagnostic se pune destul de greu, deoarece implică mari cheltuieli din partea sistemului sanitar ( pensie de invaliditate, tratamente etc). Sper să aibă tot suportul aceşti bolnavi! Şi să se descopere şi leacul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + eleven =