VIAȚĂ ȘI OAMENI

Pâinea cea de toate zilele

painea cea de toate zilele
Comments (8)
 1. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

  E bine ca am ajuns sa traim din nou vremuri in care sa nu ne fie rusine sa practicam o meserie adevarata. Ne-am suprasaturat de absolventi de drept care nu au un loc de munca si de licentiati aproape analfabeti.

 2. suzana suzy says:

  Orice meserie este de noi fiecare daca-i facuta cinstit.Ca-i ospatara,menajera,inginer sau director.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Cu ceva ani in urma, ministrul invatamantului ne anunta un mare succes: s-au creat atatea locuri in facultati incat sa poata invata tuti cei care au luat bacalaureatul.Scolile profesionale s-au desfiintat. Concluzia: fara meseriasi, doar cu titrati,cu studii superioare.Unitatile de reparatii incaltaminte, croitorie,aparatura casnica,ceasornicarie, blanarie…s-au desfiintat, incet ,incet.Se strica un fermoar, cumperi alta haina sau alta pereche de pantaloni, s-a dus fata la toc, cumperi alta pereche de pantofi…si asta, in timp ce, “titratii”,vand legume in piete, vand haine in magazine,sunt portari ,sunt barmani.Ceva e gresit de acolo, de sus. Fiecare dintre noi avem un talent,vrem sa facem ceva ce ne place cu adevarat dar, nu gasim scoli in acel domeniu.Decat sa absolvi o facultate cu medie mica, mai bine termini o scoala de meserii cu medie mare si faci ceea ce poti, ceea ce stii,si est stimat pentru munca ta. Spune o zicala romaneasca -“Munca e bratara de aur” – si e foarte adevarata!Batranii nostri au fost foarte intelepti si e bine ca ,din cand in cand, sa ne aducem aminte de ei.

 4. Aghinitei Maria says:

  E bine o meserie, daca ai unde sa o practici. Din pacate nu prea mai ai unde si multi avem ganduri numai pt. a aveo o diploma, care nu ne ajuta cu nimic! Poate se va mai schimba ceva in bine si in tarisoara noastra !

 5. Noi am prins vremuri bune , cand ,dupa ce am terminat liceul am si primit loc de munca , locuinta(ca asa se dadea) ,insa in ziua de azi e tare greu sa razbesti in viata daca nu te ajuta cineva . I-am invatat pe copiii mei ca trebuie sa-si gaseasca singuri drumul in viata , sa faca ce le place si sa se gandeasca la viitor.Oricum ,ii voi ajuta toata viata atata timp cat pot .

 6. (puiu) barbalata mirela says:

  Un fost profesor de facultate ( cauia ii port un respect deosebit si cu care tin legatura) mi-a spus cu multi ani in urma: Mirela, invata si invata; nu te opri; trebuie sa stii sa faci cat mai multe lucruri pentru ca va veni ziua cand asta iti va aduce satisfactii si bucurii”. Asa este. 🙂

  1. Aquiahora says:

   🙂

 7. ghelbere elena says:

  Pe toti copii din jurul meu si pe parintii lor i-am sfatuit sa-si urmeze calea lor. Parintii sa nu-si oblige copii sa urmeze o anumita scoala daca vad ca nu au inclinatie spre meseria respectiva.Am intalnit copii care au renuntat dupa un an sau doi la o facultate pentru a se inscrie la o alta unde practic au vrut sa se duca de prima data dar nu au vrut sa-si supere parintii.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …