Din rețetele lui tanti Nuți: trandafiri cu dulceață

Banner Film Experience

cozonaci-trandafirEu pentru nepoții mei trudesc la dulcele ăsta.

Fac câte o tavă duminica de mâncăm și noi pe saturate, dar iau și nepoții la școală la pachețel, că mă-sa zice că mai bine le dăm ceva dulce făcut în casă, decât să-și ia tot felul de prostii de la supermarket din banii de buzunar.

Trandafirii aștia sunt de fapt sunt niște cozonăcei mai mici, dar să vezi ce bine arată pe tavă când îi scoți, de-ți vine să-i mănânci pe toți pe loc!

Ce-ți trebuie pentru trandafirii cu dulceață

400 grame făină, 3 ouă, 100 grame zahăr, 100 ml ulei, zahăr vanilat, 250 ml lapte, 200 grame gem, 30 grame drojdie, 10 grame sare.

Cum faci trandafirii cu dulceață

Încălzești laptele în care ai pus drojdia în prealabil și lași să se odihnească 10 minute într-un bol de plastic. Amesteci făina, gălbenușurile, zahărul și pec el vanilat, sarea, apoi adaugi laptele călduț cu drojdia și omogenizezi.

Frămânți cam 30 de minute, timp în care adaugi câte o lingură de ulei. Când termini, presari coca cu făină, acoperi și lași la dospit 30-45 de minute, la căldură.

După dospire, se întinde aluatul pe planșeta unsă bine cu ulei. Vezi să aibă cam 3-4 mm grosime foia pe care o aplatizezi. Cu un pahar tai cercuri din aluat. Întinzi bucata de aluat și o ungi cu dulceața care-ți place ție, rulezi și tai cilindri de vreo 4-5 cm fiecare.

Ungi tava cu ulei, cu unt sau cu ulei de cocos, dar o ungi zdravăn, așezi rondelele, apoi le ungi cu gălbenuș bătut de ou. Le mtrandafiri-cu-dulceataai lași să stea la crescut în jur de 20 de minute, apoi bagi tava la cuptorul încălzit în prealabil, 45-50 de minute, la 160 de grade temperatură.

Poți să-i faci și cu nucă sau Nutella, cu brânză dulce ori sărată, după cum te-ndeamnă inima!

Mâncăm și noi și copiii de ne sare căciula din cap. Eu mamă fac câte 3 tăvi odată și păstrez trandafirii la frigider în pungi de plastic. Rămân proaspeți 2-3 săptămâni!

A consemnat direct de la tanti Nuți, Iuliana Zamfir


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 16 =