6 transexuali celebri despre care habar n-ai avut

Banner Film Experience

Caitlyn-Bruce-JennerUn transsexual este acea persoană care trece de la un sex la altul. Din punct de vedere psihic cei care optează pentru o altă identitate de gen nu se simt bine in pielea lor, considerând că ar fi trebuit să se nască în genul opus. Aceștia pot face o schimbare de sex prin amputarea organului sexual și construirea celui dorit sau nu.

Cu ceva timp în urmă aceasta se numea tulburare de identitate sexuală. Discuțiile referitoare la transexualitate pot atinge prejudecăți și bulversa profund societățile și familiile, dar nu este scopul acestui articol să insiste asupra acestui subiect.

Iată câteva exemple de transexuali celebri:

Amanda Nunes – 28 aniamanda-nunes

O tânără luptătoare sub egida UFC, cea mai mare organizație de mixed martial arts din lume, s-a născut bărbat și a devenit femeie.

În vara lui 2016 Amanda a luptat pentru centura mondială la femei și a câștigat meciul împotriva Mishei Tate.

Caitlyn – Bruce – Jenner

bruce-jennerTatăl vitreg al lui Kim Kardasian,  dar natural al câtorva dintre surorile acesteia, a fost un celebru alergător medaliat cu aur la olimpiada de vară din 1976.

În 2015 a fost denumit cel mai cunoscut transsexual din lume. În prezent are un reality show la televiziunile din America. Când a publicat pe noul cont de tweeter mesajul ”eliberator” referitor la faptul că a devenit femeie, a strâns în doar patru ore peste un million de fani, depășindu-l în popularitate chiar și pe Obama!

El a mai declarat că nu este gay şi că nu a întreţinut niciodată raporturi sexuale cu un bărbat.

Jenna Talackova

Star al show-lui Curajoasele Fete Noi de la televiziunea E!, Jenna a devenit celebră dupa ce a fost descalificată de la Miss Univers Canada pe motiv că este transexuală. A câștigat procesul și a fost lăsată să concureze la Miss Univers.

Chaz Bono

Singurul fiu al celebrei cântărețe Cher, Chaz Bono a devenit din bărbat femeie. El este avocat, musician și scriitor. În 2008 a început procesul său de transformare ce s-a finalizat in 2010.

Dana International

Dana International este numele unei cântărețe de succes născuta în Israel sub numele de Yaron Cohen.

În 1998 a fost numită de revista americană Time Magazine printre cele mai importante persoane de pe planetă. Povestea ei este una despre curaj deoarece a învins prejudecățile și și-a urmat visul, Jean Paul Gaultier numind-o muza sa.

Geena Rocero

Geena Rocero este un supermodel de origine filipino-americană de o frumusețe răpitoare și da…a fost bărbat, dar asta nu a împiedicat-o niciodată să prezinte modă pentru cele mai mari case din lume. În acest moment lupta alături de fundația sa Gender Proud pentru persoanele transsexuale.

Articol scris de Cristian Mihalcea


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. contra says:

    Ma doare undeva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 5 =