TIMP LIBER ȘI EVENIMENTE

Capela Sistină – mirajul perfecţiunii

Previous ArticleDupă 25 de ani
Comments (9)
 1. suzana suzy says:

  Capela se găsește în dreapta Bazilicii Sfântul Petru și este cunoscută în toată lumea .

 2. Goleanu Anisoara says:

  Capela Sixtina- o bijuterie arhitecturala si o pictura de exceptie! Michelangelo a fost unul din artistii cu care Italia se mandreste si astazi!

 3. suzana suzy says:

  Fiind locul unde se țin conclavurile cardinalilor pentru alegerea unui nou papă și datorită picturilor murale ale lui Michelangelo.

 4. Lamiita D says:

  Michelangelo , cred ca a fost trimisul Creatorului pentru a savarsi aceasta minune .

 5. Agache Lucica says:

  Capela Sixtina este o capodopera vizitata anual de peste 6 milioane de turisti din toate colturile tarii.Se gaseste in dreapta bisericii Sfantul Petru.
  Este considerata mirajul perfectiunii.Michelangelo a fost trimisul Creatorului pentru a savarsi aceasta minune.Odata ajuns aici te simti mic si fericit,sub bolta cereasca si alaturi de altarul albastru al Judecatii de Apoi.

 6. Agache Lucica says:

  Capela Sixtina este mirajul perfrctiunii,peste o mie de metri patrati frescati cu scene biblice.Michelangelo nu dorea sa picteze bolta capelei,el considera ca este o jignire,o rasturnare a situatiei.El se considera sculptor nu pictor.A muncit din greu si a creat Inceputurile dumnezeiesti ale lumii.Niciodata nu participa la banchetele organizate de papa sau de bancherii Romei,spunand ca nu poatre trai printre pamanteni,dupa ce toata ziua sta printre ingeri.
  Odata ajunsi aici turistii simt liniste,totul e coplesitor sub bolta dumnezeiasca,alaturi de altarulalbastru al Judecatii de Apoi.

 7. Aghinitei Maria says:

  Desi initial Michelangelo s-a opus pictarii cupolei, considerandu-se un sculptor, a cedat pana la urma si bine a facut, caci a dat omenirii o capodopera greu de egalat. Astazi Muzeele Vaticanului sunt vizitate e turisti din toata lumea, dornici sa vada cu ochii lor o minune a artei!Este considerata mirajul perfectiunii si toti cei ce au sansa sa viiziteze Capela Sixtina sunt niste privilegiati ai sortii! Am vazut si eu online si am fost fericita si asa ! 🙂

 8. Goleanu Anisoara says:

  Capela Sixtina – o capodopera a lui Michelangelo, o capodopera universala!

 9. Rodica Granpier says:

  Capela Sixtină (italiana: Cappella Sistina) este capela palatului papal din Vatican şi este una din cele mai faimoase comori artistice ale Europei.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …