Ai să uiți dacă nu scrii!

Banner Film Experience

scriuN-am să uit niciodată prin ce am trecut spune regele în cartea mea preferată, Alice în țara minunilor.

La care regina îi răspunde prompt: Ba ai să uiți dacă nu-ți notezi undeva!

Mă folosesc de acest citat ca să te conving să pui pe hârtie tot ce-ți dorești să faci cu viața ta. Îți recomand să-ți cumperi un carnețel de dimensiuni foarte mici, ușor de purtat, în care să-ți notezi ideile îndată ce-ți trec prin cap.

Există un adevăr științific, pe bună dreptate mult vehiculat de literatura de dezvoltare personală, conform căruia orice îți dorești se poate împlini. Fă acest experiment și vei constata că Nu este o glumă.

Una dintre poveștile care m-au impresionat și pe care ți-o relatez și ție deși sunt sigur că o știi deja, este cea a lui Jim Carrey. Pe când doar visa să devină un actor faimos, cu toate că era rupt în coate, și-a scris singur un cec de 10 milioane de dolari. ’’Pentru serviciile prestate’’ a mai adăugat el. Zi după zi a purtat această foaie asupra sa până când chiar a ajuns să fie plătit cu o asemenea sumă pentru un film!

A devenit unul dintre actorii excepțional de bine plătiți de la Hollywood. La ceremonia funerară a tatălui său, Jim a scos cecul vizionar din haină și l-a pus în cea a părintelui, într-un gest simbolic greu de prins în cuvinte.

Când doar visezi, mintea ți se umple de îndoieli. Când pui totul pe hârtie, deja ai trecut la nivelul în care îți socotești propriul vis realizabil.

Cuvântul scris fixează imaginea a ceea e vrei să devii și te ghidează cu tot atâta claritate cât lumina unui far.

Cine face asta?

Îți mai amintești poate despre sistemul reticular activator despre care ți-am povestit în articolul De ce sari din pat când plânge copilul? La fel ca în această împrejurare, odată ce ți-ai clarificat obiectivele, această parte din creierul tău începe să selecteze din mulțimea de persoane și situații, doar pe acelea care te ajută în realizarea scopurilor tale.

Așterne-ți visurile pe hârtie!

Funcționează!

Articol scris de Mircea Sebastian Savaliuc 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

 1. FETIC BIANCA says:

  Mi- a placut articolu.
  Si mai mult sa multumesti in fiecare zi tuturor lucrurilor cat de putine si mici sunt indiferent de natura lor.

 2. (puiu) barbalata mirela says:

  Interesant. Mi- a placut articolu.

 3. Dumitrescu Claudia says:

  Asa este !! Confirm cele scrise! Si in cartea ” The Secret” de Rhonda Byrne,acelasi secret ne dezvaluie,cum ca,tot ce ti doresti sa ti asezi pe hartie si mai mult sa multumesti in fiecare zi tuturor lucrurilor cat de putine si mici sunt !! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =