De ce sari din pat când plânge copilul?

Banner Film Experience

aqui ahora - bebeDacă n-ai avut o mașină de culoare albastră și-ti cumperi una, dintr-o dată vei observa pe stradă toate mașinile de culoare albastră! Așa, îți dai seama cât de multe sunt. De fapt, ele au fost dintotdeauna acolo, dar tu abia acum le observi.

De ce?       

Pentru că fiecare dintre noi este dotat cu un mecanism de monitorizare numit sistem reticular activator. Acesta lucrează permanent și are ca misiune trierea și evaluarea datelor.

El este cel care transmite urgențele către partea activă a creierului și-l ține în stare de alertă, chiar dacă doarme.

Sistemul reticular activator este foarte inteligent. El știe să trieze din zgomotele neesențiale ale nopții – cum ar fi picăturile ce se aud de la aerul condiționat sau de la robinetul din baie, cântecul greierilor, traficul din zona în care locuiești – doar pe acelea importante.

Plânge copilul !

Într-o secundă ai sărit din pat, te trezești complet și ești gata să înlături cauza care a produs plânsul.

Același sistemul reticular activator acționează atunci când te afli într-o încăpere plină de lume și cineva îți rostește numele. Cuvântul ajunge până la tine în ciuda rumorii din încăpere și a faptului că ești angajat într-o conversație.

Reține, dacă ți-ai setat un scop în creier , el te va alerta la prezența primelor semnale care au legătură cu obiectivul propus.

Cunoașterea acestui fapt te ajută să-ți îndeplinești promisiunile făcute, cu condiția ca ele să fi fost socotite importante de sistemul tău de evaluare.

Articol scris de Mircea Sebastian Savaliuc

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

 1. (Puiu) Barbalata Mirela says:

  Interesanta parere

 2. ghelbere elena says:

  Interesant articol.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Sunt lucruri in acest articol de care n-am stiut.Imi dau seama ca OMUL este este foarte bine organizat si dotat din punt de vedere fizic, psihic, emotional si toate acestea actioneaza ca un TOT UNITAR.Mai trebuie putin efort sa na mentinem in functiune toate aceste sisteme pentru a nu crea un dezechilibru.

 4. Dumitrescu Claudia says:

  interesante lucruri !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 5 =