Before I go to sleep – Înainte să adorm – vezi aici trailer

Banner Film Experience

940751lFilmul este bazat pe best seller-ul mondial cu același nume, aparținând lui S.J. Watson.

Un thriller pe gustul meu, cu doi actori de Oscar, fiecare cu palmaresuri absolut impresionante: Nicole Kidman și Colin Firth.

Cum ar fi să te trezești într-o dimineață și să nu-ți mai amintești nimic, dar absolut nimic din ceea ce ai făcut vreodată și toți oamenii din preajma ta să-ți fie total străini?

E cel mai îngrozitor coșmar, nu-i asa?

Acest coșmar este intriga filmului ‚’’Before I got o sleep’’, în care Nicole Kidman este o adevărată ’’frumoasă din pădurea adormită’’ cu deosebire că este prizoniera propriei sale amnezii. Asta până într-o zi când este străfulgerată de crâmpeie ale fostei sale vieți și decide să-și reconstituie și apoi să-și recapete vechea identitate și, de fapt, propria viață.

Degeaba i se explică lui Christine de către soțul răbdător – interpretat de Colin Firth –  că a suferit un accident puternic în urmă cu 10 ani, care i-a șters toate amintirile și a lăsat-o invalidă din punct de vedere afectiv și psihologic. Christine nu se lasă convinsă și imaginează o strategie complexă de recuperare a propriului trecut, pe un fond de suspiciune intensă și de luptă cu boala.

Pentru că este un thriller psihologic și vreau să rămână așa și pentru tine până la momentul vizionării, îți voi spune doar că ai parte de doze de mister bine dozate, de răsturnări și reinterpretări de situații, și de mult dramatism.

Amnezia a fost unul dintre subiectele preferate la Hollywood atunci când s-a dorit realizarea unui film de suspans, dar nu întotdeauna s-a reușit exploatarea temei în așa fel încât rezultatul să aibă și o tușă psihologică bine stăpânită.

Felul în care performează cei doi actori este încă un motiv pentru care îți recomand filmul. Avem o Nicole Kidman minunat de feminină și fragilă, dar în același timp extrem de puternică – rol care-i vine mănușă, așa cum ne-a demonstrat și în Legături suspecte, Grace de Monaco sau Trezirea la realitate toate recenzate pe site-ul AQUI AHORA la categoria Filme recomandate.

Îl avem de asemenea pe britanicul Colin Firth, arătos cum îl știm, idolul oricărei femei de oriunde ar fi, pe care toată lumea l-a văzut în ’’Mândrie și Prejudecată’’ și apoi l-a urmărit în multe alte pelicule unde a strălucit prin eleganță și inteligența jocului.

’’Before I go to sleep’’ este în opinia mea un thriller psihologic reușit, chiar dacă comercial – și cum s-ar fi putut altfel? – cu scene intense și o anume teatralitate care-i face foarte bine, contribuind din plin la poezia sa.

Filmul poate fi interpretat și în cheia redescoperirii de sine dintr-o altă perspectivă, a celorlalți, câteodată puternic diferită de cea proprie.

Vezi aici trailerul filmului.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Lupu Nicoleta says:

    Este dificil si greu sa te trezesti dintr-o data ca nu ai trecut ,ca nu stii nimic de tine

  2. Goleanu Anisoara says:

    E foarte greu sa te trezesti ca nu mai ai trecut. Filmul aduce in atentie o boala grea,care iti fura amintirile.Actorii de exceptie care capteaza atentia telespectatorilor in film,amplifica ideea acestui film in care realitatea nu are o baza in trecut.E doar prezent si, poate, viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 9 =