VIAȚĂ ȘI OAMENI

Soacră-mea

Comments (10)
 1. Dulcele si simplul (in aparenta) trai de la sate!

 2. Adi says:

  Poveste cu suflet. Mi-a placut…

 3. Geta Popescu says:

  Doamne dar asa fac si acum femeile si mamele adevarate.
  3 servicii incepand de la 7 dimineata pana la 12 noaptea.
  1.serviciu 1
  2.serviciu 2 ca nu ajung banii
  3.mama, sotie ,femeie de serviciu,si de multe ori adinistrator

 4. epure dumitra says:

  Ai reușit sa ma faci sa lăcrimez gandindu-ma la mama mea,care semăna incredibil de mult cu soacra ta .Nu avea nici macar o clasa,orfana fiind de la 5 ani cu inca doi frate,lucra la CAP si de semnat a insistat sa învețe când fratele meu era in cl.1. Era f mandra de asta si semna IOANA.Gradina si casa erau “luna”, toți 3 copii îngrijiți si învățați sa nu mănânce de la străini,iar iarna teșea,cosea,broda,cosea plăpumi mai scotea un ban.Nu dormea decât câteva ore pe noapte:lucra pana i se închideau ochii,se trezea înainte sa se lumineze de ziua,pregătea mic dejun pt copii,sandvisuri pt. școală,păsări, animale pleca pe fuga la camp…se întorcea si o lua de la capat.Duminica făcea plăcintă de dovleac,de gutui,rătavita,friptura de orez in cuptor pe vatra cu turta,ne cocea sfecla de zahar,gutui,semințe..mmmm ce de bunătăți; mai rar tăia si cate un pui,găină ,era sărbătoare.Si eram sănătoși si fericiti.!Iti mulțumesc pt îngăduială! Din nefericire au trecut aproape 11 ani de când a plecat dintre noi…prea timpuriu.

 5. Superb… si cate sunt ca ea… mame, bunici… soacre…

 6. (puiu) barbalata mirela says:

  Frumusica povestea. Sincer nu m- a dat pe spate. O viata de genul acesta bunica mea a avut ( stiu din povestirile ei si ale mamei). Sunt sute de femei cu astfel de viata, chinuite si nu au trait la tara.

 7. bla bla says:

  Frumoasa poveste!Si adevarata!Exact asa era bunica.Femeile din generatia ei erau niste supravietuitore.Nervi de fier,miini de aur.Stiau de toate. O gradinuta o”malaiste”,cateva animale pe langa casa si asigurau hrana intregii familii.
  Pe langa toate astea bunica povestea frumos de tot,in timp ce invartea fusul cu lana,tot felul de intamplari din viata ei,petipetii di anii de razboi…Si canta frumos…Si uneori era asa a dracului!?
  Uneori si acuma mi e dor de ea..Strasnica femeie era…

 8. Cristina says:

  Povestea simpla..dar impartasita. Asemanarea izbitoare cu multe alte povesti.
  Morala, sau cuvintele de final, gandul la acei copii ce vor venii cu flori, o data pe an, e cea care ma face sa spun ca e o poveste speciala.

 9. dumitrescu elena raluca says:

  frumoasa poveste si adevarata,asa era pe vremea bunicilor ,un trai simplu ,sanatos

 10. Bogzoiu Daniela says:

  Întotdeauna ma emoționează povesti ce au in prim plan mame si mai ales viata simpla de la tara. Parca o vad in fiecare poveste pe bunica mea, simpla, cu baticul inflorat pe cap, cu sufertasul de ciorba in mana sau alte merinde, plecând la fan sau stand in odaia joasă, iarna si tesand covoare. Toate sunt trecătoare si doar amintirile cu ea ma răscolesc câteodată.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …