LIFESTYLE

Banu-i ochiu’dracului!

carte-imparateasa
Comments (4)
 1. Barbalata (Puiu) Mirela says:

  Nu sunt de acord. Inteleg ca sunt obiceiuri dar in ultimii ani acestea au devenit de acum exagerate. Si cu ani in urma puteai face o inmormantare dar acum nu. Nici sa mori nu mai poti. Bunica mea de pe mama si, la randul ei mama mea, ne-a spus nou (mie si fratelui meu) sa nu tinem cont de gura lumii. Sa facem o inmormantare simpla si in functie de banii avuti pentru ca lumea vine mananca si pleaca si oricum te barfeste dar datoriile noua ne raman. Daca vrem sa le cinstim memoria atunci sa fim uniti ca frati, sa ne ajutam si uneori sa venim sa aprindem o lumanare la mormantul lor. Obiceiurile sunt facute de oameni iar in ziua de azi nimic nu mai vine din suflet.
  Asa ca nu….durerea nu sta in cat de mult plangi sau cum plangi. Durerea este a ta si se manifesta diferit de la om la om.

 2. Bogzoiu Daniela says:

  Astăzi s-au mai schimbat lucrurile, dar lumea veche a satului era exact asa! Se bocea la înmormântări si lucrurile se pregăteau din timp. Stiu multe cazuri în care si acum oamenii mai in varsta de la tara isi fac crucea si isi cumpara cele necesare cat sunt încă in viața.

 3. supergirl says:

  exact asa este la tara… acolo mi-am inmormantat tatl… iar dupa inmormantare, eram oprita pe drum si lumea imi spunea ca am fost singura care am plas si ca s-a vazut ca am tinut mult la el… conceptii limitate… nimeni nu se gandeste la ce e in sufletul omului… toti se uita la exterior… oameni limitati !! nu am nimic cu cei care locuiesc acolo, dar traditiile si obicieiurile sunt exact fatarnice … sa vada celalalt ca am cu ce…

 4. TITUS B says:

  Bani’s ochiu’ dracului, e adevărat. Te pot dezumaniza. Te rup de normalitate, te dau pe mâna Dracului. Pe rele ! După ’89, cam la 2 ani, îl întâlnesc pe un amic (nu prieten!) pe care îl ajutasem înainte într-o situaţie dificilă, în legătură cu soţia sa. Îmi mulţumea, mă lăuda, mă linguşea chiar, mă jenam. Acum îl salut şi nu-mi răspunde, apoi a doua oară, iar a treia oară, merg la el îl opresc. Îi reproşez că mă ignoră. Îmi răspunde :
  -. Măi, acum suntem deferiţi, alţi oameni ! Eu am bani, tu eşti un sărăntoc. Eu am făcut câteva miliane!
  I-am răspuns:
  -. Bani’s ochiu’ dracului! L-am înjurat, şi i-am prezis puşcărie.
  Şi nu am greşit. A ajuns să nu mai aibă nimic, e la puşcărie.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …