Castravetele amar și eficiența sa în obezitate

Banner Film Experience

aqui-ahora-castravete-amarCastravetele amar este o plantă folosită pentru tratarea infecțiilor microbiene, tulburărilor menstruale, vindecarea rănilor, inflamații, febră, hipertensiune, tulburări intestinale – încă din cele mai vechi timpuri.

Crește în zonele tropicale din Amazon, Africa de Est, Asia, India, America de Sud și Caraibe și este folosit ca extract din fruct, fiind cunoscut sub numele de momordica charantia.

’’Rezultatele administrării de castravete amar sunt excelente și în diabet zaharat, dislipidemie, infecții microbiene, dar în interviul de astăzi voi vorbi despre cât este de eficient în obezitate – spune Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, chestionată de AQUI AHORA cu privire la combaterea obezității într-un mod sănătos, cu ajutorul plantelor.

Grăsimea corporală în exces este un factor de risc major pentru a dezvolta diabet zaharat de tip 2 și aceasta este principala cauză pentru care trebuie să acționăm pentru îndepărtarea corectă și definitivă a kilogramelor care prisosesc, pledează aceasta.

Excesul de țesut adipos, în special în jurul abdomenului, determină celulele organismului de a deveni rezistente la insulina proprie, fapt ce conduce la hiperglicemie.

Pe lângă exercițiul fizic și alimentația adecvată, cei ce doresc să obțină greutatea optimă se pot susține cu ajutorul acestei plante. Noi, cercetătorii de la HOFIGAL, avem Momordica Charantia – mai numit și castravetele amar – în portofoliul remediilor naturale pe care le propunem pacienților români.

Acest supliment alimentar este cu atât mai util cu cât studiile îl indică drept un remediu eficient pentru diabetul zaharat de tip 2 și pentru întreg cortegiul de complicații al acestuia.

Cercetările arată că aportul de extract de castravete amar reduce cu până la 45% riscul de a dezvolta sechele la bolnavii de diabet și generează rezultate foarte bune în obezitate întrucât diminuează semnificativ trigliceridele, precum și colesterolul rău’’, conchide aceasta.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. Aghinitei Maria says:

    Momordica este pt. mine pastila zilnica !

  2. suzana suzy says:

    Castravetele amar conţine o varietate de compuşi biologic activi incluzând triterpene, proteine şi steroizi.

  3. suzana suzy says:

    Exista multi oameni cu probleme cu glicemia, multi diabetici si stiam ca va fi de mare viitor castravetele amar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 14 =