Crizantemele îţi purifică locuinţa. Află ce alte plante o fac

Banner Film Experience

plante-care-purifica-aerulÎn zilele noastre gradul de poluare a crescut enorm faţă de acum 50 – 60 de ani şi asta din cauza industrializării puternice, dar şi a supraaglomerării oraşelor. Praf, emisii de CO2, gaze nocive împrăştiate în atmosfera de fabricile ce lucrează cu substanţe toxice, toate acestea contribuie la poluarea mediului înconjurător.

Până şi în casele noastre există poluare chiar dacă acest lucru este mai greu de crezut, pentru că în afară prafului omniprezent, piesele de mobilier moderne sau chiar covoarele pot aduce cu ele diverse toxine provenite din substanţele folosite la tratare şi finisare.

Tocmai din acest motiv vă vom prezenţa în acest articol 5 plante de apartament, care purifică aerul.

  1. Plantă păianjen elimină formaldehidaplanta-paianjen

Cunoscută sub multe denumiri, plantă păianjen sau voalul miresei,  creşte foarte uşor şi destul de repede şi nu necesită îngrijire atentă. Are nevoie de 2-3 udări săptămânale, iubeşte umbra dar se descurcă bine şi în locurile pline de lumină.

La înflorire face nişte flori albe superbe şi nu este toxică în cazul în care este ingerată de copii sau de animale.

Are capacitatea de a elimina substanţe toxice precum formaldehidul provenit de la ţigările electronice sau xylenul ce se regăseşte în diluanţi şi solvenţi.

  1. Iedera dracului elimină benzenul

iedera-draculuiO plantă cu un bagaj genetic puternic, extraordinar de rezistenţă şi care înfloreşte aproape în orice condiţii. Se dezvoltă precum o iederă, dar poate fi pusă şi în ghiveci.

Necesită udare ori de câte ori pământul este uscat şi poate fi tunsă fără probleme atunci când credeţi că e cazul fără să fie afectată câtuşi de puţin.

Elimina substanţe toxice precum monoxidul de carbon, formaldehidul, benzen sau toluen.

Deși nu este toxică pentru om, pentru câini sau pisici poate avea efecte adverse atunci când este înghiţită.

  1. Crizantema – planta înalt purificatoarecrizanteme

Crizantema, o plantă populară pe meleagurile noastre este cunoscută că una dintre cele mai înalt purificatoare ale aerului şi poate îndepărta substanţe precum amoniacul.

Trebuie ştiut că efectul de purificare a aerului îl are doar în perioada în care este înflorită şi anume cam 6 săptămâni, ceea ce ar putea fi un inconvenient, însă puteţi oricând cumpără un ghiveci nou gata înflorit.

Că şi îngrijire, o particularitate a acestei plante este că preferă solul umed.

Ea poate fi toxică pentru câini şi pisici.

  1. Crinul păcii – în top 3 plante care purifică aerul

crinul-paciiEste o plantă care are nevoie de un sol umed şi de lumina puternică pentru a fi fericită, însă dacă este ţinută la umbră înfloreşte mai greu.

În anii 80, în urmă unor studii făcute de NASA, Crinul păcii a fost desemnat în top 3 plante care purifică aerul.

Deşi se numeşte crinul păcii, această floare este toxică atât pentru animale cât şi pentru oameni, ea putând crea iritaţii şi arsuri la nivelul pielii.

Elimina toxine comune precum amoniacul, formaldehidul sau benzenul.

  1. Chinese evergreen – elimină monoxidul de carbonevergreen-chinezesc

Specifice Asiei, aceste plante ornamentale foarte frumos colorate pot face minuni în locuinţa dumneavoastră, purificând aerul, însă ele necesită o atenţie sporită.

Sunt pretenţioase şi trebuie udate după ce pământul a fost lăsat să se usuce puţin, însă preferă umiditatea.

O dată la 2-3 ani ele trebuiesc replantate doarece în caz contrar pot face o aglomerare de rădăcini şi intră în regresie.

Trebuie ştiut că sunt toxice pentru câini.

Pot elimina toxine comune precum benzenul, monoxidul de carbon şi tricloretilenă.

Articol scris de Cristian Bodnăraș


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 13 =