Cum recunoști cosmeticele expirate. Secrete simple pentru un ten sănătos

Banner Film Experience

cum-recunosti-cosmeticele-expirateNu doar ceea ce pui pe farfurie contează pentru sănătatea ta, ci și ceea ce pui pe față.

Atenție, doar pentru că ai dat o tonă de bani pe produsele cosmetice nu înseamnă că sunt mai rezistente decât cele ieftine. Orice brand, oricât de scump sau sofisticat ar fi, are produse cu un termen de garanție bine definit care trebuie respectat cu strictețe dacă nu vrei să te alegi cu o eczemă, dermatită sau altă boală de piele ce te poate costa scump. Atât sub aspect financiar, cât mai ales medical.

Când expiră produsele din trusa ta de frumusețe

Trusa ta cântărește o tonă și conține creioane de la absolvirea facultății, șervețele demachiante uscate deja, zeci de pensule ce n-au fost niciodată spălate și o multitudine de produse cosmetice a căror perioadă de cumpărare se pierde în negura vremurilor?

Stai!

E timpul să-ți resetezi trusa de frumusețe. Este un gest obligatoriu pentru sănătatea pielii.

Iată ce să observi:

Fondul de ten

Este poate unul dintre cele mai sensibile produse cosmetice la factorii de mediu și la modul în care este manipulat. Contactul îndelungat cu aerul sau pur si simplu faptul că produsul cosmetic în sine este manipulat direct, pot duce la o înmulțire rapidă și spectaculoasă a bacteriilor. Pentru a evita acest lucru folosește un bețișor de ureche pentru a scoate din borcan exact atâta cât ai nevoie. Aceeași grijă trebuie s-o ai și pentru pensulele de aplicare sau bureți. Aceștia ar trebui spălați săptămânal cu apă caldă și săpun. Fondul de ten rezistă între 12 și 18 luni, în funcție de formula hidratantă sau uleioasă din care e făcut.

Pudra de față

Dacă fardul se sparge sau se sfărâmă este deja expirat. Probabil că-l ai de mai mult de trei ani, care este perioada maximă de valabilitatea pentru un asemenea produs. Asigură-te că ai închis capacul etanș după fiecare folosire, pentru că aerul accelerează degradarea pudrei sau a fardului compact.

Rujul

Un ruj expiră cam într-un an și jumătate. Dacă miroase diferit și are un alt gust decât atunci când l-ai folosit prima dată, aruncă-l! Este cu siguranță dus. Scapă de el și dacă îți usucă și-ți crapă buzele. Regula numărul 1 de păstrare a unui ruj este aceea de nu-l ține la căldură.

Mascara

Degeaba miști într-un gest de du-te vino pensula pe sub gene. Nu mai vrea și pace să le îmbrace. Este semnul că trebuie s-o arunci. Renunță la ea fără regrete și dacă se scutură sub ochi și-ți conferă aerul trist al unui Panda părăsit.

Creioane de buze și de ochi

Vei recunoaște semnele expirării la aceste produse atunci când vei constata că… nu mai desenează! Cam 18-20 de luni este perioada în care se degradează. O atenție specială trebuie acordată situației în care ai făcut o infecție oculară. Mai mult ca sigur că aceste creioane contaminate stau la baza infecției tale.

Dr. în științe farmaceutice Anca Daniela Raiciu ne oferă câteva precizări extrem de importante pentru a menține sănătatea pielii:

„Unele substanțe din produsele cosmetice pot sensibiliza și îmbolnăvi pielea și mă refer în special la cele care conțin lauril sulfat de sodiu. Studiile au demonstrat că dacă utilizezi des produse ce conțin agenți tensioactivi, pielea poate suferi și se poate degrada. Apare senzația de uscăciune, descuamare, care pot veni în tandem cu alte manifestări gen acnee sau dermatită, lucru deloc de dorit.

Ideal ar fi să folosim produse cosmetice  care nu sunt deloc sau foarte puțin în contact cu aerul. În acest sens aș dori să recomand crema antirid la monodoze din gama Viodana, produsă de HOFIGAL, singurul preparat cosmetic din lume ce ține seama de acest deziderat.

Este o cremă care reduce vizibil ridurile deja formate și care a fost premiată național și internațional pentru sinergia compușilor săi naturali, unii dintre cei mai valoroși din universul vegetal: coenzima Q10, spirulină, ulei de portocal și de cătină.”

Află mai multe despre acest subiect din articolul Cel mai mult la un produs cosmetic costă ambalajul.

Articol scris de Laura Tismana


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

1 Response

  1. Barbalata Mirela says:

    Atentia, pentru termenul de expirare, trebuie sa o avem indiferent de produs. Mancare, detergenti, produse cosmetice, etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + nine =