Cum se face supa lui Hipocrate care vindecă, purifică și detoxifiază

Banner Film Experience

supa-detoxifianta-hipocrateUn bătrânel îmi povestea de curând cum erau vremurile odată, înainte de război.

Fiu de ţărani, crescuse în simplitate, cu reguli precise şi, tot povestind, îmi spuse că atunci când era bolnav pentru părinţii lui era un singur leac: supa de legume.

Stătea la pat până se-ntrema şi-n timpul ăsta i se dădea doar supă.

Mi-am amintit de povestea lui când am aflat despre faimoasa supă a lui Hipocrate.

Faimosul medic al Greciei antice, devenit părinte al medicinei, era convins că orice vindecare începe cu o straşnică operaţie de curăţare şi dezintoxicare a organismului.

Aşa că îşi îndemna pacienţii să consume o supă foarte simplă, dar foarte eficientă prin conţinutul mare de potasiu şi vitamine.

Reţeta a fost descoperită ulterior de către Max Gerson, un medic american care a considerat că supa lui Hipocrate este atât de vindecătoare, încât a inclus-o în terapia cancerului, a obezităţii şi nu numai.

Cum se prepară supa lui Hipocrate

 • 2 cepe
 • 1 rădăcină de ţelină
 • 1 rădăcină de pătrunjel
 • 1 bucată de praz
 • 1 legătură de pătrunjel verde
 • 1 kg de roşii
 • 500 grame de cartofi
 • usturoi după gust

Se spală bine legumele şi se pun la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă doar cât să le acopere, fără sare. Se lasă la fiert, la foc mic, două ore, după care se scot legumele, se paseză prin sită şi se pun înapoi în zeamă.

Supa se poate păstra la frigider două zile şi ne încălzim doar atât cât consumăm. Usturoiul se poate pisa şi adăuga în ultimul moment, ca mujdei.

Reţeta e simplă, dar deosebit de eficace, deoarece purifică ficatul, curăţă intestinele şi facilitează absorbţia vitaminelor.

Celulele se echilibrează datorită concentraţiei corecte de potasiu şi sodiu, întregul organism se detoxifiază şi procesul de vindecare al bolilor începe de la sine.

Bineînţeles că sfaturile medicului trebuie să fie mereu urmate, dar putem începe să ne ajutăm măcar printr-o supă simplă şi caldă.

Articol scris de Iuliana Zamfir


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

 1. Goleanu Anisoara says:

  O supa gustoasa de legume!
  Daca mancam legume si fructe, tinem bolile departe. Totusi,acestea sunt pline de chimicale,unde mai gasim alimente sanatoase?

 2. Ce ar fi daca ati reduce cartofii la 250 grame rosiile la 500grame si ati pune 1kg de sfecla rosie data prin razatoarea mare si 1/2litri de bors de putina iar alaturi crutoane din paine stropita cu ulei de masline si coapte la cuptor, asa ca sa moara Hiprocate de ciuda.?!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × two =