Danubius Health Spa Resort Bradet din Sovata – turism balnear de 4 stele – vezi galerie foto

Banner Film Experience

221 maxi7 milioane de euro au fost necesari pentru ca Hotelul Brădet, cotat până de curând la două stele, să devină cel mai nou și modern hotel din stațiunea Sovata.

Acest lucru a fost posibil datorită investiției celui mai mare prestator de servicii balneare din Europa CentralăDanubius Hotels Group – care deține peste 56 de hoteluri în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia și România.

Noua investiție și dotările acestui hotel pun stațiunea Sovata pe harta turismului balneoclimateric de patru stele din România, la unicitatea sa contribuind din plin peisajul natural al cărui farmec este unanim recunoscut și lacul Ursu – singurul lac helioterm din Europa denumit și  ’’Marea Moartă’’ a Transilvaniei.

Acesta  este așezat pe o fundație de sare, ceea ce conferă o salinitate foarte ridicată apei, dar într-o manieră unică: pe măsură ce te ridici la suprafața apei, concentrația de sare scade și lasă loc unei pături de apă dulce ce formează un adevărat filtru. În jurul lacului există o pistă care permite o plimbare alertă sau o alergare, așa că fie că te bucuri de frumusețea lacului, fie de calitățile sale excepționale pentru sănătate, vei fi la fel câștigat!

O poziționare inteligentă  – pe nișa serviciilor antistress – face ca Hotelul Danubius din Sovata să ofere servicii cu un grad de adresabilitate foarte ridicat – de la oamenii tineri cu copii sau fără, până la cei în vârstă, cu afecțiuni cronice. De altfel, credincios misiunii sale de recuperare integrată a pacientului – corp și minte –  hotelul a obținut încă din 2007 acreditarea în Managemenul Stresului, în cadrul Institutului Internațional de profil din München.

Care este rolul stresului în patologiile contemporane? Cum ajunge stresul să provoace maladii atât de diferite de la lupus la infertilitate și de la bolile de inimă până la cele dermatologice?

Am adresat întrebarea directorului medical Suzana Pretorian, un om cu vocație de terapeut, excepțional de dedicat nevoilor pacientului, care a declarat pentru site-ul AQUI AHORA că:  ’’nu stresul în sine generează boala, ci reacția noastră la stres, sens în care omul are nevoie să practice regulat programe de de-stresare.

Este motivul pentru care în hotelul nostru – punctează ea – se vor desfășura în viitor programe care urmăresc detoxifierea digitală, evenimente antifumat sau de viață sănătoasă. De fapt, oferim prevenție ceea ce înseamnă în ultimă instanță, un individ mai sănătos și deci, mai fericit! Pentru absolut orice turist care ne este pacient, la începutul sejurului de tratament efectuăm o consultație medicală amplă, în cadrul căreia identificăm problemele de sănătate ale persoanei, le coroborăm cu alte analize în cazul în care pacientul vine cu acestea, după care recomandăm una dintre curele care i se potrivesc fie că este balneo sau hidroterapie, ginecologie, mecano ori kinetoterapie, fototerapie, împachetări cu nămol, inhalații, proceduri de dermatologie și altele.’’

Personal, apreciez în mod deosebit faptul că la Danubius Health Spa Resort Brădet există un pachet foarte bogat de terapie prin masaj, cunoscut ca fiind cea mai eficace și naturală metodă de de-stresare. Procedurile de masaj sunt printre cele mai solicitate servicii de terapie, așa că dacă optezi pentru un sejur programează cu câteva zile înainte de a-l începe, ședințele pe care ți le dorești.

Bifez din nou, ca pe un mare plus că personalul de aici este verificat riguros și sistematic în scopul de a se oferi clienților servicii de aceleași nivel cu cele efectuate în alte hoteluri internaționale ale Danubius Health Group. Prin urmare poți să alegi oricare dintre masajele cu valențe terapeutice practicate aici: relaxant, plantar, revitalizant, aromatic, cu pietre vulcanice, cu role fierbinți, etc. și poți fi sigur că acesta se va desfășura exact ca la carte, în parametri de timp și de manevre stabilite internațional.

Poți completa această terapie cu diverse proceduri cosmetice de înfrumusețare, băi aromate și împachetări anti-celulită. În mod garantat,  sejurul tău vă însemna redobândirea completă a stării fizice, psihice și somatice de bine!

Ai copii? Atunci vino cu ei la Sovata, pentru că  familiile cu copii beneficiază de spații de joacă. O educatoare dedicată se ocupă de aceștia în cadrul grădiniței din hotel, cu un program de funcționare între 10-18 seara.

N-ai copii, dar vrei să ai? Și în acest caz vino la Sovata, cunoscută de decenii pentru eficiența ei în problemele de infertilitate de cuplu. Neoficial, o altă etichetă a stațiunii, care circulă printre turiștii de pretutindeni este:  ’’vino la Sovata, să-l cunoști pe tata!’’

În afară de faptul că stârnește zâmbete complice, acest motto sintetizează extraordinarele succese în stimularea conceperii de prunci frumoși și sănătoși care au consolidat, în timp, prestigiul stațiunii. Și pe bună dreptate, pentru că aici vei găsi specialiști în fertilizarea in vitro, dar și pachetul de terapii și metode naturale care te vor încuraja și ajuta să obții sarcina dorită pe cale naturală.

La Danubius Health Spa Resort Bradet din Sovata sunt așteptați și turiștii care doresc să-și redobândească sănătatea aparatului locomotor și a sistemului nervos periferic, cei cu afecțiuni ginecologice și reumatismale, curele de nămol făcute aici reușind să dea pacientului confort și stare de bine pentru cel puțin 3-6 luni de la încheierea curei.

Camerele sunt la standarde de 4 stele,  dotate cu aer condiționat, internet, minibar, TV, seif, iar mâncarea este diversificată și îmbracă foarte multe opțiuni culinare.

Danubius Health Spa Resort Bradet este deschis tot anul și este o plăcere să vezi cum Stațiunea Sovata întinerește prin grupurile de turiști și de pacienți care vin aici fie pentru câteva zile – prin  ofertele special dedicate, fie pentru un sejur complet de tratament și refacere de 5 sau 10 zile.

Companiile care vor decide să organizeze teambuildinguri pentru angajați vor face o alegere excelentă dacă vor opta pentru acest hotel din simplul motiv că serviciile sale antistress se potrivesc mănușă angajaților din companii, care sunt obligați să facă față unui ritm alert  și uneori, sarcinilor duble sau chiar triple de la job.

Complexul turistic deținut de Danubius Hotel Group în Sovata este format din Danubius Health Spa Resort Sovata, Danubius Health Spa Resort Brădet și Hotel Făget, cele 3 hoteluri însumând 400 de camere duble cu peste 1000 locuri de cazare.

Vezi aici o galerie foto.

 

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

15 Responses

 1. Rodica Granpier says:

  Nu am fost niciodata,o statiune superba,sper sa ajung intr-o zi 🙂

 2. Aghinitei Maria says:

  Ma bucur ca Statiunea Sovata are acum un hotel de 5 stele Acest lucru a fost posibil datorită investiției celui mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală – Danubius Hotels Group – care deține peste 56 de hoteluri în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia și România.
  Acum poti sa te tratezi de infertilitate in conditiii civilizate. Multe statuni balneare au fost lasate in paragina. Sper ca acest lucru sa se intample cu toate statiunile din tara noastra!

 3. Agache Lucica says:

  Hotelul a obtinut inca din 2007 acreditarea in Managementul Stresului in cadrul Institutului International de profilaxie din Munchen.Este un hotel modern in care se vor desfasura programe pentru detoxifiere digitala,evenimente antifumat sau de viata sanatoasa.Acest lucru aduce statiunea Sovata pe harta turismului de 4 stele din Romania.Aici exista un pachet bogat de terapie prin masaj.Dintre procedurile care se practica pentru turistii veniti aici pentru tratament sau investigatii fac parte-hidroterapie,ginecologie,,fototerapie,impachetarea cu namol,inhalatii,mecano ori kinetoterapie,proceduri de dermatologie,proceduri cosmetice de infrumusetare,impachetari anticelulita.Un sejur in aceasta statiune te face sa te recuperezi fizic,psihic si somatic,,E bine ca se pune accent si pe imbunatatirea conditiilor in statiunile din tara noastra,asfel atragem turistii atat din tara cat si din strainatate,ducandu-se si faima Romaniei peste hotare si din acest punct,.

 4. suzana suzy says:

  Hotelul Danubius Health Spa Resort Bradet 4are o panorama pitoreasca, administrat de Danubius Hotels, ofera o gama larga de servicii si tratamente oaspetilor sai, care pot alege, de asemenea, dintr-un numar de activitati, programe de petrecere a timpului.

 5. suzana suzy says:

  Baza de tratament a hotelului Danubius Spa Resort Bradet din Sovata si baza de la Lacul Ursu. , ne permite sa ne tratam , balneo si hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, pneumologie, dermatologie, fototerapie, ginecologie, fizioterapie !

 6. Tolea nicoleta says:

  Pe timpul şederii noastre la hotel am avut ocazia să fac o plimbare în jurul celui mai important obiectiv al staţiunii, Lacul Ursu, lac helioterm unic în Europa, supranumit Marea Moartă a Europei.

 7. suzana suzy says:

  Danubius Health Spa Resort Brade vine in intampinarea turistilor Cei care doresc sa scape de stres sau anumite afectiuni vor avea prilejul si de tratamente ginecologice, tratamente dermatologice antipsoriazis,

 8. suzana suzy says:

  Am fost la Sovata este extraordinar de frumos !

 9. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  un loc superb, de vis. merita de vizitat.

 10. Lamiita Durac says:

  Turismul romanesc ar trebui revigorat , nu o spun numai eu si toata lumea .E o adevarata mina de aur pentru noi . Pe langa relaxare , anumite statiuni sunt adevarate oaze de sanatate . Nu stiu ale cui interese impiedica acest lucru ca pana la urma la asta te gandesti

 11. Goleanu Anisoara says:

  E bine sa promovam turismul in Romania,avem o tara frumoasa, cu statiuni balneroclimaterice in care se pot trata multe boli.Pacat ca dotarile nu sunt la standarde internationale! Se mai pot aloca fonduri si Romania va avea numai de castigat.

 12. Barascu Violeta Ramona says:

  Un colt de rai, multumim pentru articol

 13. Ana Prisacaru says:

  Am fost de cateva ori la Sovata la tratament. Am stat si la hotel Bradet. Ma bucur sa aflu ca au fost investiti bani in acesta baza de tratament. Pana la urma sunt bani investiti in sanatatea noastra a tuturor!

 14. spuma says:

  frumos arata super cred ca isi merita banii o vacanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =