Dr. A.D. Raiciu: uleiul de cimbru a fost întotdeauna un anti-infecțios redutabil

Banner Film Experience

Așa cum promiteam în articolul Utilizarea ceaiului de cimbru reduce încărcătura virală din organism, astăzi vom reveni asupra cimbrului dar dintr-o altă postură a sa, cea de ulei volatil.

Pentru că HOFIGAL – cea mai mare companie cu capital integral românesc de pe piața produselor alternative de sănătate – are în portofoliul său atât ceaiul ecologic de cimbru cât și uleiul volatil de cimbru în miere, ne-am adresat dr. în științe farmaceutice Anca Daniela Raiciu pentru lămuriri privind acest al doilea tip de supliment alimentar:

Uleiul de cimbru era un anti-infecțios larg folosit înainte de apariția antibioticelor moderne

”Încep prin a spune că uleiul volatil de cimbru este bogat în proprietăți antivirale, anti-reumatice, antiseptice, anti-parazitare și anti-fungice. Cred că mulți se întreabă cum au supraviețuit oamenii până ce medicina modernă cu ale sale vaccinuri și medicamente să prelungească viața. Ei bine, printre altele, foloseau ulei volatil de cimbru, mai mult de un sfert din compoziția acestuia fiind reprezentată de timol, o substanță ale cărei proprietăți antiseptice erau folosite pentru a preveni infecțiile, înainte de apariția antibioticelor moderne. Deci, dintotdeauna uleiul de cimbru a fost un anti-infecțios redutabil, iar HOFIGALUL a valorificat la maximum calitățile acestei plante.

Uleiul volatil de cimbru în miere are proprietăți expectorante și bronhiale antispastice puternice, fiind excelent în tratamentul și prevenirea următoarelor afecțiuni:

  • laringită
  • astm
  • infecții ale gâtului
  • bronșită acută și cronică
  • gat uscat
  • tuse
  • inflamația mucoasei bucale
  • gingivită

În plus, datorită acizilor rosmarinic și ursolic are proprietăți puternice de prevenire a cancerului. Studiile au arătat că aportul regulat de cimbru crește cantitatea de DHA în membranele de rinichi, creier si celule cardiace. Ori, se știe că acești acizi grași de tip Omega 3 ajută la menținerea sănătății cerebrale, reduc riscurile de atrofie cerebrală și implicit oferă protecție contra bolii Alzheimer.

Cititorii noștri să noteze și faptul că acest supliment alimentar este eficace și pentru giardia, paraziţi intestinali – ascarizi, oxiuri, etc.- atât la adult cât și la copil, punctează interlocutoarea noastră.

De unde cumperi uleiul volatil de cimbru în miere și mod de administrare:

Adulţi: o monodoză de 2-3 ori pe zi, diluată în 50 ml de apă, pe stomacul gol cu 15 minute înainte de masă sau la recomandarea medicului. 
Copii  5 -12 ani: o monodoză  odată  pe zi, diluată în 50 ml apă sau la recomandarea medicului;   

Pentru giardia, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri) – o monodoză  de 2 ori pe zi pe stomacul gol cu o jumătate de oră înainte de masă, dimineaţa şi seara, în cure de minimum 7 zile.
Se vor respecta cu stricteţe dozele recomandate.

Uleiul volatil de cimbru în miere se găsește în farmaciile HOFIGAL din toată țara, în farmaciile partenere, dar cel mai simplu poate fi comandat online dând click pe “comandă acum”.

Articol scris de Laura Tismana

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =