Dr. Anca Daniela Raiciu: Într-adevăr, sunătoarea este planta surâsului, dar știți de ce?

Banner Film Experience

despre-sunatoare”Fiecare plantă din lume are o poveste a ei, din vremurile în care descoperindu-li-se puterile tămăduitoare erau considerate magice.

Îmi place să plecăm de la premisa că natura are cea mai mare forţă vindecătoare,  ea ne-a fost lăsată de Dumnezeu ca să ne sporim cunoașterea despre noi înșine și despre lumea în care trăim.

În acest spirit, astăzi, așa cum v-am promis,  vreau să vă vorbesc despre darurile pe care  ”modesta” sunătoare le aduce pentru noi și să știți că nu sunt puține! – zâmbește cu tâlc dr. Anca Daniela Raiciu, un specialist de primă clasă în domeniul fitoterapiei și aromoterapiei românești. 

Sunătoarea readuce la viață organismele secătuite de astenii și depresii

Celţii dansau în jurul focului cu coroane de flori de sunătoare pe cap ca să alunge diavolii, iar grecii din vechime o foloseau pentru a micşora febra şi a curăţa plăgile şi rănile, știute fiind proprietăţie sale antiinflamatorii şi antibacteriene. Sunătoarea conţine taninuri, flavonoizi, saponine,  iar culoarea roşie a ceaiului şi a uleiului de sunătoare i-a determinat pe oameni s-o numească planta Sfântului Ioan Botezătorul, figură care simbolizează viaţă veşnică.

Acestei plante într-adevăr miraculoase i se mai spune şi “planta surâsului”, dar știți de ce?

Preparatele naturale pe bază de sunătoare au luat fața medicamenelor de sinteză

Pentru că reuşeşte să aducă bucurie chiar şi acolo unde nu mai erau speranţe! Puterea ei vindecătoare are multe valențe, dar aș vrea să punctez faptul că cele mai importante componente ale sale sunt hipericina şi hiperforina, două substanțe de excepție în combaterea eficientă a depresiei.  La ora actuală, cele mai avansate cercetări germane pun în evidență faptul că sunătoarea este planta care ajută în cel mai înalt grad la redobândirea echilibrului sufletesc.  planta-surasului

Așa se face că în Germania, dar și în multe alte țări vestice, preparatele pe bază de sunătoare ”au luat fața” medicamentelor de sinteză. Este poate planta cea mai acceptată de către lumea medicală și cu o reputație nezdruncinată în industria farmaceutică. Modesta sunătoare i-a umplut de respect pe savanții lumii, datorită eficienței pe care o prezintă în lupta cu depresiile de toate tipurile, cu insomniile și atacurile de panică, cu anxietatea și dezechilibrele emoționale.  

În portofoliul HOFIGAL – explică interlocutoarea noastră – găsim sunătoarea sub formă de ceai și tinctură, dar și ca ingredient asociat în alte produse destinate unui număr larg de afecțiuni printre care și cele digestive.

Însă pentru toate dezechilibrele emoționale de care am făcut vorbire, recomand curele de 2-3 săptămâni cu ceai și tinctură de sunătoare, cu pauze de o lună două după care se reia cura.  Ceaiul se va bea sub formă de infuzie,  câte trei căni pe zi. Nu recomand ca acesta să fie îndulcite nici cu zahăr, nici cu miere, după cum nu recomand îndulcirea nici unui ceai, iar tinctura de sunătoare se va administra câte 30 picături de 3 ori pe zi, diluate în 50 ml apă fiartă şi răcită, sau după recomandarea medicului dvs. curant” – conchide dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu.

Atât ceaiul de sunătoare cât și tinctura pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată țara, dar cel mai simplu pot fi comandate online dând click pe “comandă acum”.

Dacă ești interesat de acțiunea magică a plantelor citește și articolul Anca Daniela Raiciu Iată planta care atrage banii în casa ta, publicat pe site-ul de lifestyle AQUI AHORA aici.

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =