Echinaceea – echivalentul antibioticului în lumea vegetală

Banner Film Experience

echinaceea-aqui-ahoraEchinaceea face parte din aceeași familie cu gălbenele, arnica și mușețelul.

Inginer chimist Ștefan Manea, de la HOFIGAL – de la cea mai puternică firmă românească de pe piața produselor naturale, spune că echinaceea a fost folosită pentru prima dată de indieni, care au obținut rezultate spectaculoase în tratarea cancerului, întărite de Institutul American de Oncologie.

’’Boli grave ca tifosul sau gonoreea au fost tratate pentru prima dată cu succes de către indieni care au descoperit că planta este excelentă pentru tratarea intoxicațiilor, dar mai ales pentru întărirea sistemului imunitar. Lor le datorăm primele observații asupra echinaceei și anume că are proprietăți analgezice, imunostimulatoare, antiinflamatoare, antitoxice’’, argumentează interlocutorul nostru.

La rândul său doctor în farmacie Anca Daniela Raiciu, are cuvinte de laudă pentru doctorul de origine germană F. Meyer care este considerat adevăratul părinte al aplicării echinaceei în medicină.

’’Din hamei, pelin și echinaceea doctorul mai sus-citat a obținut un elixir, care a fost considerat invenția secolului 20″, ne spune dr. Raiciu.

Ulterior, toată lumea științifică a fost de acord că echinaceea este o plantă minune care poate fi utilizată într-o serie de afecțiuni dintre care trec în revistă doar câteva: unguent sau împachetări cu planta proaspătă în cazul plăgilor, gingivite, paradontoze, herpes, infecții gripale, inflamații ale cavităților nazale, boli articulare și musculare, mâini crăpate, nefrite, tuse convulsivă și chiar psoriazis.

Specialiștii HOFIGAL recomandă pentru întărirea imunității ceaiul și tinctura de echinaceea, Hof Imun și Hof Imun Forte, precum și băile cu extract de echinaceea.

Cei care vor să-și întărească sistemul imunitar sunt sfătuiți ca pe lângă administrarea echinaceei sub diverse forme,  să ia suplimente alimentare precum spirulină cu extract total de cătină, ulei de cătină capsule sau picături, omega 3-6 vegetal, pe care le pot comanda direct la HOFIGAL.

Mixul acestor produse permite ca echinaceea să creeze un zid de apărare prin prin creșterea imunității și prin distrugerea unui număr mare de radicali liberi.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. Aghinitei Maria says:

  Echinaceea este recunoscta pt. aportul sau in cresterea iminitatii. Iarna cand racim si corpul nu are imunitate, tragem din greu sa ne vindecam Asa ca este mai mult decat necesar ( mai ales pt. copii,batrani si bolnavi cronici) sa avem imuniatea crescuta si aici ne ajuta echinaceea. O recomand cu caldura !

 2. Agache Lucica says:

  Echinaceea este echivalentul antibioticului in lumea vegetala,face parte din aceeasi familie cu galbenelile,arnica si musetelul.Are mare intrebuintare atat in cosmetica cat si in medicina avand proprietati vindecatoare.Are proprietati analgegice ,imunostimulatoare,antitoxice si antiinflamatoare.

 3. Aghinitei Maria says:

  Este foarte buna pt. cresterea imunitatii, am folosit si eu p. Excelentreparatul de la Hofigal, caci am avut imunitatea scazuta

 4. Goleanu Anisoara says:

  Echinaceea capata tot mai mult teren in cosmetica si medicina pentru proprietatile sale vindecatoare.In perioada de iarna, cu atat mei mult fiindca est este folosita mai ales pentru bolile aparatului respirator.Folosesc produse cu echinaceea.

 5. Bajenaru Maria says:

  Persoanele cu hipotiroidita autoimuna pot folosi echinaceea si spirulina? fiind sub tratament cu eutirox.

 6. suzana suzy says:

  Este un aliat de nadejde in anotimpul rece in cazuri de raceala, gripa, laringita; inhiba inmultirea virusilor si asigura o vindecare mai rapida si usoara in toate bolile aparatului respirator .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 18 =