Fenomen natural unic în Europa: Focurile vii de la Andreiașu

Banner Film Experience

Flăcări înalte ies din pământ, pe o suprafaţă de 400 metri!

Este spectacolul natural care atrage mii de turişti din întreaga lume și se întâmplă în Subcarpaţii Buzăului-Lopătari şi în judeţul Vrancea.

Focurile vii de la Andreiașu, județul Vrancea, reușesc să ofere un spectacol demn de privit, chiar şi în condiţii de ploaie sau ninsoare. Este cel mai extins câmp cu flăcări, înălţimea lor ajungând până la 50 de cm. Localnicii spun că flăcările dansează  în timpul cutremurelor până la 2 metri deasupra pamântului!

Fenomenul este unic în Europa, dar se mai poate observa în  Turcia, Statele Unite ale Americii şi Australia;  are loc datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, gaze care se aprind în urma frecării cu solul.  

În Lopătari se mai pot admira şi Munţii de Sare, impresionanţi prin albul pur, iar în imediată apropiere, la 7 km de drum forestier, are loc un alt fenomen senzaţional: Vulcanii Noroioşi.

Iubitorii de aventură, dornici să vadă locuri unice în România şi Europa, pot veni în zona Vrancei şi Lopătari pentru a se minuna de spectacolul naturii, iar cei ce doresc şi adrenalină, pot face un traseu off-road cu maşina de la Andreiaşu către Nereju.

Drumul, dar şi sălbăticia peisajelor, aspectul selenar şi liniştea din jur te vor duce cu gândul la timpuri îndepărtate, când Terra se năştea din pulbere şi ape. Vii ca turist, dar pleci îmbogățit  experiență spirituală, deoarece devii conştient despre această uriaşă forţă care se ascunde în adâncurile pământului, forţă capabilă să modifice continente, să scufunde sau să înalţe oraşe.

Articol scris de Raluca Nechita


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

8 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Multe locuri minunate sunt in Romania dar nu stim sa le promovam. De multe ori trecem pe langa un loc unde avem ce sa vedem, cu ce sa ne incantam ochii dar nu stim, pentru ca nu este nici macar o placuta indicatoare. Eu merg in fiecare an intr-o statiune,in fiecare an alta. Inainte de a-mi achita biletul ma interesez de zona respectiva: ce pot vizita, unde sunt anumite puncte turistice care merita vizitate, si imi planific pe zile unde merg. Nu-mi place sa stau la hotel, sau sa ma invart in jurul lui.

 2. (puiu) barbalata mirela says:

  Focurile vii de la Andreiasu din jud. Vrancea……este prima data cand aud. Chiar nu am stiut. Poate intr-o zi vom ajunge, eu si sotul meu.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Foarte frumose comentariile, corecte si bine argumentate.De ce nu exploatam aceste locuri?

 4. Ficea Adina says:

  Sunt mediatizate toate domnisoarele dezbracate, pe cand turismul unic in Europa e dat uitarii….

 5. Ficea Adina says:

  Oare de ce nu e intens mediatizata?

 6. Dumitrescu Claudia says:

  frumos,mi ar placea sa asist la un spectacol asa !

 7. sarbu tanase says:

  Cu aproape 60 de ani în urmă am contemplat acele locuri, rămase vii în memorie. Nu am regăsit fenomenul nicăieri prin cele câteva țări vizitate din Europa și Orientul Apropiat! Să fim mândri pentru unicatele noastre!

 8. ,,Tara noastra aur poarta… ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 16 =