Mânca-l-ar mama, ce bărbat se face!

Banner Film Experience

S-a îmbătat prima oară pe la 12 ani!

Spre încântarea nedisimulată a maică-sii:

 • Auzi, dragă, ce-a făcut fi-miu! A băut un litru de vin alb, din ăla sec, l-am găsit ţeapăn de beat acasă! Ăsta-i bărbat de mic, seamănă lu’ tac-su!

Copilul zâmbea, bucuros, vorbele mamei îi confirmau că era pe drumul bun!

La 16 ani a violat o fată, a dus-o cu încă un băiat pe malul gârlei, mai târâş, mai cu promisiuni că nu-i fac nimic dacă-i ascultă. Apoi povestea, indignat:

 • Uite, bre, şi proasta aia, a denunţat la Poliţie, mare brânză, parcă ce i-am făcut!

Şi maică-sa, din umbră:

 • Lasă, mamă, c-o să-i dau nişte bani să retragă declaraţia, dă-o dracului de curvă! Nu te îngrijora tu, că am eu grijă, aşa-s fetele de azi! Nişte putori, numai să facă rău!

Băiatul povestea senin fapta, oricărui voia să-l asculte; nu avea nici o părere de rău, dimpotrivă, era oarecum mândru, mai ales că maică-sa adăuga:

 • V-am spus eu de când era mic că ăsta se face bărbat, nu glumă!

La 18 ani vindea cartofi în Piaţa Obor şi înşela lumea la cântar, dar nu aşa, un pic, ci fără perdea: pregătea saci pe care scria 30 kg şi-năuntru punea numai 25, nimeni nu stătea să verifice. Păcălea şi la rest, se prefăcea că nu i-ai dat banii, tu te scotoceai disperat prin buzunare şi el mai încasa odată.

 • Ce să-i faci, dragă, lumea-i proastă, ce, crezi că alţii-s mai grozavi? Lasă aşa, că dacă eşti cinstit azi mori de foame! Ştie el ce face, că-i mare de-acum!

Tot pe la 18 ani se luă de droguri şi, ca să şi le poată cumpăra, începu să fure: ba câte-un radio din maşinile altora, ba câte-o haină de piele… Într-o zi, disperat, scoase uşa casei din ţâţâni şi-o vându pe nimic!

 • Nu poate băiatul să se mai abţină, asta-i boală, cu drogurile astea nu-i de glumă, să-l vezi cum arată… slab şi trist! De-ţi vine să-i cumperi tu, numai să nu-l mai vezi aşa! Da’ am fost cu el la doctoriţă şi-are de luat tratament.

Acum e prin puşcărie, din ce ştiu! Nici nu mai întreb ce-a făcut, ştiu că e capabil de orice.

Ea se zbate să-l scoată, îi trimite pachete, plăteşte avocaţi.

Se luptă, normal, pentru fiul ei!

 • Ce să-i fac? Să-l las acolo? Destul că tat-su nu vrea să ştie de el! Da’ las’ că iese el, are pe una care-l aşteaptă, s-o însura cu ea, că de-acum e bărbat adevărat!

Articol scris de Liliana Angheluță / sursa foto. xero.ro


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

16 Responses

 1. Mihaela says:

  Sincera sa fiu….. Nu.mi prea bat capul cu prostii care com. aberatii insa ar trebui sa tinem minte ca datorita MOLDOVENILOR ati devenit si voi copii mari

 2. dumitrescu elena raluca says:

  o realitate cruda

 3. Eu says:

  Eu sunt din Dobrogea,am fost in Vaslui,am umblat si noaptea,,,,,era un parc mare si superb si nu sa luat nimeni de mine.

  • Dudu says:

   Daca scriai “s-a luat”, sigur se lua cineva de tine! Dar, cum ai scris ” sa luat”, ai fost confundat/a cu localnicii.

 4. Liviu81 says:

  Bună povestea , bun scriitorul , dar compozitorul cam trage de ele !! 🙂

 5. wiz4417 says:

  Dupa ce iese din puscarie sa vina unde vrea el, in 5 minute nu mai e smecher toata viata. #GANG #GLOxSSR #SavageLife

 6. barbalata mirela says:

  Nu are importanta de unde este, mlt mai imortanta este educatia primita. Nu am copii si poate nu ar trebui sa ma sau xu parerea dar…..parintii, mai ales mamele, sunt de vina. Am intalnim personal si tot mai mult am auzit de astfel de oameni, iar mamele sunt primele care sar cu gura: e o …., facea si dregea etc…..nicidecum nu se gandesc ce principii e viata au lasat copilului/ copiilor.

 7. ELEN says:

  ASCUTA ,,BALU”ìN MOLDOVA S-AU NASCUT MULTE MINTI LUMINATE .ìN RESTUL TARII MAI PUTIN.NU MAI JUDECATI MOLDOVA.PESTE TOT ìN LUME SUNT SI BUNI SI RAI,NOI SUNTEM CU TOTII ROMANI SI AR FI BINE SA FIE MAI MULT RESPECT ìNTRE NOI!!!

 8. Balu says:

  Sigur e prin Vaslui …. daca nu 100 % in Moldova.

  • cinevaaa says:

   Scrie mare cat capul tau ca vinde cartofi sau nu stiu ce in Obor=Bucuresti! De ce sa nu ii comentam pe moldoveni,prostii satului? Si Vasluiul chiar daca are ca orice padure uscaciunile lui,ca orice alt oras romanesc e mult mai curat ca un alt oras mare.Dar la cat te duce pe tine capul improsti cu noroi un oras,regiune,in loc sa intelegi morala povestii.
   Cu de-al de tine ajung altii care au facultati in spate sa taca,chiar daca stiu ca regimul e stricat,si gandirea tinde spre idiotenie.
   Hai o seara faina,pumn in cap.

 9. Daniela says:

  Cine a scris nuvela asta?

 10. Tare mi-e teama ca asa stau lucrurile in multe sate romanesti.

 11. ALLENATORE says:

  asta din puscarie face cariera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + seven =