SĂNĂTATE

Folosește hârtia de copt, nu folia de aluminiu!

Previous ArticleLa "părăseală"
Next Article66! Plus 30!
Comments (12)
  1. Lupu Nicoleta says:

    M-am cam speriat cand am citit cate pericole exista in gatirea in folie de staniol ,renunt la ea definitiv

  2. Agache Lucica says:

    Nutritionistul AQUI AHORA ne sfatuieste sa folosim hirtia de copt in locul foliei de aluminiu.
    Hrana gatita la temperaturi inalte nu mai contine nutrientii pe care ii avea la inceput.Trebuie sa alegem sa gatim lent pentru a obtine o hrana sanatoasa,cum ar fi gatitul pe gratar electric sau pe gaz,dar si gatitul cu aburi.

  3. Goleanu Anisoara says:

    E bine sa atacam aceasta problema,adica MODUL DE PREPARARE A MANCARURILOR.Pentru sanatatea noastra, trebuie sa fim atenti la orice sfat al nutritionistilor.Chiar nu stiam ca, hrana trebuie preparata la foc mic, timp mai indelungat.Cu folie de aluminiu nu prepar nimic,am auzit si de la bucatarul renumit Horia Varlan ,ca nu e sanatoasa.Ar trebui sa abordati si problema vaselor de gatit, e foarte importanta pentru prepararea alimentelor .

  4. Aghinitei Maria says:

    Din articol am retinut sfaturi importante pt. sanatatea noastra si anume:
    -sa folosim hartie de copt, nu folie de aluminiu
    -sa nu lasam in cuptor preparaele pana devin maronii ci sa le scoatem cand devin aurii
    -prepararea cu aburi este cel mai sanatos mod de preparare (eu mi-am achizionat un set de prepare cu aburi)
    Multumim pt. informatii!

  5. kamy kamytza says:

    De asemenea, hartia de copt nu afecteaza gustul mancarii si nici mirosul … asemanatoare: hartie cerata, folie de aluminiu , pungi de plastic .

  6. kamy kamytza says:

    Hartia de copt este un produs termorezistent folosit in procesul de coacere a alimentelor. Produsele cu un nivel ridicat de zahar pot fi facute la cuptor fara ca acestea sa se arda si fara sa se lipeasca de tava.

  7. Agache Lucica says:

    Articol interesant ca toate celelalte de fapt,de unde poti sa pui in practica idei folositoare pentru sanatate.Folosind hartia de copt in loc de folia de aluminiu ,inlaturam pericolul de transfer a elementului chimic daunator si toxic pentru organism,care este aluminiu.

  8. kamy kamytza says:

    Aluaturile care contin multa grasime (unt, unsoare, margarina, ulei), nu au nevoie de hartie de copt. Nu au nevoie nici macar sa ungem tava. Daca totusi o faceti, nu trebuie sa o mai tapetati cu faina.
    Folia de aluminiu nu inlocuieste hartia de copt. Sigur poate fi folosita in unele cazuri, dar majoritatea aluaturilor fine sau sensibile se lipesc de ea. Asa ca nu este o optiune.

  9. Aghinitei Maria says:

    Din articol am retinut sfaturi importante pt. sanatatea noastra si anume:
    -sa folosim hartie de copt, nu folie de aluminiu
    -sa nu lasam in cuptor preparaele pana devin maronii ci sa le scoatem cand devin aurii, caci culoarea maronie indica faptul ca s-au format acrilamidele CARE SUNT CANCERIGENE !
    -prepararea cu aburi este cel mai sanatos mod de preparare (eu mi-am achizionat un set de prepare cu aburi)
    Multumim pt. informatii!

  10. (Puiu) Barbalata Mirela says:

    Nu stiam ca poti folosi hartie de copt. De folia de aluminiu stiam ca nu este sanatoasa pentru mancarea noastra si implicit pentru noi.
    Eu o folosesc, adevart, desi mai rar.

  11. Goleanu Anisoara says:

    Nu mai folosesc folie de aluminiu de mult. M-am informat si am aflat ca e nociva sanatatii si nu o mai folosesc .Sunt si alte metode mult mai sanatoase si o gospodina buna stie sa discearna ce e mai bun pentru familia ei.

  12. Bogzoiu Daniela says:

    Nu stiam ca pot folosi hartia de copt in acest scop, dar cu siguranta o voi face, mai ales dupa ce am citit articolul. Multumim de sfaturi si idei!!!

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

AquiAhora – Ghidul tău online de lifestyle

Copyright © Aqui Ahora – viață sănătoasă, dezvoltare personală și turism.