“Orizont”, un thriller românesc de prestigiu internaţional

Banner Film Experience

film-orizont-2016Thrillerul “Orizont” este o adaptare modernă a nuvelei “Moară cu noroc” de Ioan Slavici, unde starea de spirit predominantă este angoasa. Filmul a fost construit pe intriga originală a nuvelei, clădind tensiune în jurul lui Lucian, tată şi soţ care ajunge în situaţii limită pentru a-şi proteja familia.

Pelicula lui Crişan începe ca un film de groază şi se termină asemănător cu western-urile moderne;  decorurile te trimit imediat cu gândul la forţele supranaturale din “The Shining”, iar coloana sonoră de inspiraţie “hitchcockiană” provoacă tensiune şi atmosferă apăsătoare.

“Orizont” relatează povestea soţilor Lucian, interpretat de către András Hatházi şi a Andrei – Rodica Lazăr – care încearcă să-şi facă un rost prin preluarea în administrare a unei cabane pierdute din Munţii Apuseni. Totul merge aparent bine până când Lucian realizează cine controlează tot ce se petrece pe munte şi la cabană – Zoli, Bogdan Zsolt, unul dintre capii mafiei tăierilor ilegale de păduri.orizont

Scenariul reuneşte pe lângă situaţia extremă a familiei şi chestiuni dens discutate în anii din urmă, şi anume defrişările ilegale şi combinaţia dintre corupţie şi incompetenţa autorităţilor; cu siguranţă publicul din România va avea o reacţie puternică, exact fenomene de acest fel îi fac pe români să considere că trăiesc într-o ţară unde legea nu există.

Pentru a scoate în evidenţă esenţa lungmetrajului, toate detaliile au fost lucrate cu fineţe, au fost folosite culori şterse, crepusculare de care s-a ocupat directorul de imagine Oleg Mutu. Montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia Simona Pădureţu iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume.

Din distribuţie mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seles, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuţă, Elena Purea.

În România “Orizont” va fi lansat în cinematografe, pe 12 Februarie 2016.

Urmărește teaser-ul aici.


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. ghelbere elena says:

    Astept sa-l vad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − seven =