Proprietățile terapeutice ale muștarului de casă

Banner Film Experience

seminte-mustar-alb-si-negruPuțini știu că muștarul este precum dulăpiorul pentru sănătate, în variantă naturală. Conține calciu, magneziu și potasiu. Nutriționistul AQUI AHORA arată că muștarul are efecte benefice asupra circulației sângelui, vine în ajutorul hipotensivilor, al celor care au dureri reumatice și este excelent pentru memorie.

Are și proprietăți laxative și este unul dintre condimentele cel mai des folosite în bucătăria românească, asortându-se perfect cu mâncarea națională: micii. Prin urmare, dacă tot cădem pradă unor mici gustoși, că doar români suntem, haideți să alegem variante sănătoase de a însoți mâncăruri care ating coardă sensibilă a preferințelor noastre culinare. Asta cu atât mai mult cu cât muștarul este excelent pentru problemele digestive și pentru creșterea secreției de suc gastric. Deci, se asortează perfect cu carnea tocată și prăjită din mici.

Muștarul mai poate înviora diverse alte preparate și este unul dintre cele mai folosite condimente din bucătăria românească.
Îți propunem să renunți la muștarul din comerț, fabricat industrial, și să-ți prepari muștarul în casă, pentru a-i conserva toate proprietățile minunate cu beneficii directe pentru sănătate. 

Citește pe site-ul AQUI AHORA articolul Cum să faci cel mai bun muștar de casă pe placul copiilor  și spune-ne la ce preparate îl folosești tu.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

5 Responses

 1. dumitrescu raluca says:

  mustarul stiam ca este folosit destul de mult in bucataria noastra romaneasca,are benefii iar daca il prepari chiar tu ,este ideal

 2. MATEI MARIA LUISA says:

  Trebuie sa recunosc ca e prima data cand citesc despre proprietatile terapeutice ale mustarului de casa, habar nu aveam cat e de bun pentru sanatate. Multumesc pentru articol , eu chiar am nevoie de el 🙂

 3. iulia says:

  Folosesc boabele de mustar pe care le rasnesc inainte de a le pune in mancare. Cred ca romanii puneau must de struguri peste boabele de mustar pentru a fermenta si a face pasta. Articole despre boabele de mustar am mai citit in revista Bucataria pentru Toti, dar sunt curioasa de a avea si incerca reteta propusa. Multumesc

 4. lia says:

  da ,,,sint interesata de tot ce e natural ,,,daca ,,,se poate vreau si eu reteta de mustar

 5. ene maria says:

  Recunosc , spre rusina mea ca, nu am stiut de beneficiile mustarului pana acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + 6 =