Puțini știu că muștarul este precum dulăpiorul pentru sănătate, în variantă naturală. Conține calciu, magneziu și potasiu. Nutriționistul AQUI AHORA arată că muștarul are efecte benefice asupra circulației sângelui, vine în ajutorul hipotensivilor, al celor care au dureri reumatice și este excelent pentru memorie.
Are și proprietăți laxative și este unul dintre condimentele cel mai des folosite în bucătăria românească, asortându-se perfect cu mâncarea națională: micii. Prin urmare, dacă tot cădem pradă unor mici gustoși, că doar români suntem, haideți să alegem variante sănătoase de a însoți mâncăruri care ating coardă sensibilă a preferințelor noastre culinare. Asta cu atât mai mult cu cât muștarul este excelent pentru problemele digestive și pentru creșterea secreției de suc gastric. Deci, se asortează perfect cu carnea tocată și prăjită din mici.
Muștarul mai poate înviora diverse alte preparate și este unul dintre cele mai folosite condimente din bucătăria românească.
Îți propunem să renunți la muștarul din comerț, fabricat industrial, și să-ți prepari muștarul în casă, pentru a-i conserva toate proprietățile minunate cu beneficii directe pentru sănătate.
Citește pe site-ul AQUI AHORA articolul Cum să faci cel mai bun muștar de casă pe placul copiilor și spune-ne la ce preparate îl folosești tu.
Articol scris de Adriana Caranfil