Să oprim căderea părului!

Banner Film Experience

caderea paruluiAveam mai puţin de 30 de ani. Eram o tânără mamă şi-ncepusem să pierd masiv părul.

Două naşteri consecutive însemnaseră pentru mine mai bine de 3 ani în care organismul împrumutase substanţe hrănitoare copiilor.

Şi părul ceda

Nici nu mai ştiu bine cine m-a sfătuit atunci, cu siguranţă vreo vecină înţeleaptă. Cert e că am ascultat şi bine mi-a făcut! Practic, vreo două luni de zile am făcut astfel: puneam o oală mare de apă la încălzit şi adăugam o rădăcină mare de brusture şi două mâini bune de urzici. Lăsam la fiert vreo jumătate de oră. Apoi, îmi puneam o parte din apă într-un lighenaş şi îmi spălam părul folosind un gălbenuş de ou în loc de şampon. Curăţă foarte bine şi hrăneşte pielea capului. Mă clăteam cu aceeaşi fiertură de brusture şi urzici.

Simplu şi la îndemână!

Tratamentul a funcţionat perfect pentru că toate cele trei elemente folosite au proprietăţi uluitoare:

 • Gălbenuşul de ou crud are un conţinut mare de proteine, fier, calciu etc. şi este absorbit rapid de către organism, chiar dacă este folosit în mod extern;
 • Urzica este extrem de bogată în vitamine A, B, C, K, în săruri minerale: magneziu, fier, acid folic;
 • Brusturele – atât de neglijat! – era considerat încă din vechime leac al tuturor bolilor. Este un antibacterian redutabil, şi, totodată, antiinflamator şi antimicotic.

La vremea când am folosit acest tratament, nu am stat prea mult pe gânduri pentru ca aveam deja încredere în puterea plantelor. Ştiam că natura oferă deseori leacuri extrem de simple şi  puternice și am văzut rezultate concrete obținute prin perseverența folosirii acestora.

Dacă nu ai răbdare să parcurgi întregul proces descris mai sus, poți cumpăra tinctură de brusture gata făcută. Astăzi această prețioasă licoare există în farmacii și în magazinele de specialitate. Important este sa fii receptiv!

Articol scris de Liliana Angheluță – Sursa foto / kudika.ro

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

11 Responses

 1. dumitrescu raluca says:

  stiam de mica de urzica ,mama ne clatea cu apa in care fierbea urzicile ,facea bine pentru par,dar de brusture nu stiam

 2. ghelbere elena says:

  Eu am folosit altceva: radacina de brusture, frunze de nuc si coaja de pe tulpina stejarului. La mine a dat rezultate. Acum este mai greu ca nu am de unde sa iau radacina de brusture.

 3. Rentru prevenirea caderii parului , folosesc ulei de masline , inainte de a-mi spala parul .Il lasa asa , infasurat in prosop cam o ora apoi ma spal , chiar nu mai am probleme sa-mi mai cada , si recunosc mi-a cam cazut anii trecuti.

 4. (puiu) barbalata mirela says:

  DE amestecul acesta nu am auzit pana acum. De beneficiile oului da. Il folosesc si eu la diferite masti (atat pt par cat si pt ten)

 5. comanescu angela cristina says:

  am sa incerc si eu

 6. Goleanu Anisoara says:

  Uneori, caderea parului are cauze interne si poti sa te speli cu ce vrei, nu da rezultate.Brusturele si urzica sunt intr-adevar eficiente in acest caz,firul de par devine mai viguros dar, daca totusi, caderea parului continua, trebuie sa te adresezi medicului.Pot fi motive hormonale,lipsa unor minerale din corp ,socuri emotionale.De obicei, femeile nu chelesc,mai cade parul uneori dar nu trebuie sa ne ingrijoram prea tare.Va creste la loc daca remediem problemele .Aspectul parului nostru reflecta sanatatea noastra.Parul ne avertizeaza,noi nu trebuie sa ignoram avertizarea si sa luam masurile care se impun.

 7. Aghinitei Maria says:

  Interesan! Un tratament natural, usor de efectuat si ieftin, multumim de sfat! Il voi urma: galbenus de ou crud, urzica si brusture! 🙂

 8. Goleanu Anisoara says:

  Natura ne salveaza din orice situatie.Plantele au fiecare cate un rost, sa-l aflam!Stiu ca radacina de brusture are multe intrebuintari terapeutice si este o planta pe care o gasim peste tot, nu costa nimic.

 9. Nuta Nadoleanu says:

  eu mai folosesc si frunza de nuc

 10. PREJMEREAN ANITA says:

  stiam de urzica ,galbenus de ou ,petrol dar de brusture nu stiam 🙂

 11. Lupu Anca Gabriela says:

  Nu stiam, ca brusturele are asemenea beneficii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 17 =