Terapie prin dragoste necondiționată

Banner Film Experience

nepotu-2007O terapie alternativă cu cele mai mari beneficii pentru emoțiile noastre este terapia cu animale.

Cel mai mare dar pe care ți-l face prietenul tău necuvântător și ne referim aici îndeosebi la câini, este acela că îți livrează afecțiune de cea mai înaltă calitate: iubire necondiționată. Este cea mai pură formă de iubire de pe pământ și o proiecție a Iubirii Universale. Câinii îndeobște sunt dotați cu această splendidă calitate, spre bucuria ființei umane.De o frumusețe care continuă să ne fascineze, animalele în general și cele de companie în special, ne influențează direct.

Studiul câmpului electromagnetic al pisicilor a arătat capacitatea lor unică de a neutraliza undele emise de un organ bolnav sau de a diminua stările de anxietate și depresie. Câinii pot anticipa apariția unor crize de epilepsie sau comoții cerebrale la stăpânii lor.

Cei mai mari beneficiari ai relației cu câinii sunt, fără îndoială, copii, în devenirea cărora, animalul de companie poate avea un rol copleșitor. Copii care învață cum să se poarte cu câinii, cum să le respecte masa, odihna, somnul și cum să-i îngrijească învață o lecție despre responsabilitate, dar mai ales una despre generozitate și altruism. Așa se centrează viitorul adult. Deoarece câinele devine pentru copil un obiect de proiecție și posesiune este necesar să alegem cu grijă momentul în care acesta va deveni noul membru al familiei. Iar dacă verificăm permanent starea sa de sănătate, animalul de companie va fi sursă nesfârșită de mici bucurii și răsfăț permanent pentru întreaga familie.

Avantaje emoționale incredibile au și adulții. Cercetătorii și psihologii au remarcat că încrederea și stima de sine este superioară la posesorii de câini, care au ca dominantă un sentiment de împlinire și de responsabilitate mai ridicat decât al celorlalți. aqui-ahora

Cei care au văzut la televizor atentatele din SUA de la 11 septembrie 2001, poate-și mai amintesc că a existat un câine erou care a ajutat la salvarea mai multor persoane. În vârstă de 15 ani acum, câinele suferă de o boală neurologica degenerativa cauzată de expunerea la factorii toxici din timpul operațiunilor de salvare. O companie care se ocupă de cercetarea genetică a decis clonarea gratuită a unui animal care merită cel mai mult să fie multiplicat, iar câinele erou de la 11 septembrie a câștigat detașat competiția.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

14 Responses

 1. Doina Bontas says:

  Dragostea fata de animale se mosteneste !

 2. Goleanu Anisoara says:

  Orice animal de companie aduce o mare bucurie in viata noastra si sanatatea nu are de suferit.Dimpotriva! O pisica, un caine sau orice alta vietate de care te atasezi te ajuta sa treci peste necazuri,peste probleme de sanatate prin prietenia si devotamentul pe care ti le ofera neconditionat. O pisicuta care iti toarce in poala, un caine care se cuibareste langa tine- sunt prieteni care nu-ti cer nimic,doar dragoste!Depresia, bolile de inima-sun t boli care se amelioreaza vizibil cand ai alaturi un prieten necuvantator ,dar credicios si iubitor.

 3. kamy kamytza says:

  Fie că tălmăcesc mesajul iluminaţilor care au trăit cu secole în urmă, fie că îşi expun propria viziune asupra căilor ce trebuie urmate în lumea modernă, aportul lor la limpezirea înţelegerii aspectelor evoluţiei este unul esenţial.

 4. Agache Lucica says:

  Ciinii si pisicile au un rol important in terapia prin dragoste neconditionata.
  Pisicile au capacitatea de a neutraliza starile de anxietate si depresie,iar cainii pot anticipa aparitia unor crize de epilepsie sau emotii cerebrale la stapanii lor.Posesorii de caini au o incredere si o stima de sine superioara.
  Sa iubim aceste fiinte nevinovate care stiu sa ne iubeasca neconditionat.

 5. Aghinitei Maria says:

  Un articol interesant, in care este aratat faptul ca te poti vindeca cu terapia prin dragoste si ca animalele de companie: cainii si pisicile au un rol mare in aceasta terapie. Cainii au o dragoste neconditionata pt. oameni si simt cand omul este bolnav, iar cainii antrenati simt organul bolnav si-si avertizeaza stapanul( de exemplu, cand creste glicemia, sau cand este pe care sa faca infarct, il avertizeaza, salvandu-i asfel viata ). Pisicile neutralizeaza undele emise de un organ bolnav. Ele sunt consumatoare de energie negativa si se aseaza pe zona organului bolnav si imediat ne simtim mai bine. Inca un motiv in plus ca sa iubim animale !

 6. Agache Lucica says:

  Cainele dintotdeauna a fost si este considerat prietenul cel mai bun al omului.

 7. roman ovidia says:

  animalele pot ameliora starea psihicului şi nivelul de comunicare interpersonal, pot spori încrederea de sine. Este o certitudine că pisicile şi câinii sunt de real folos bolnavilor de cancer să îşi depăşească sentimentele de anxietate, de izolare şi disperare.

 8. suzana suzy says:

  Terapia cu animale este o practica perfect normala, nu este de domeniul paranormalului si nici nu-ti trebuie studii de specialitate.

 9. Tolea nicoleta says:

  foarte ineresant articolul si este 100% adevarat

 10. suzana suzy says:

  Cu siguranta, fiecare dintre noi a observat la un moment dat cu cata placere, bucurie si simplitate interactioneaza copii cu animalele de companie.

 11. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  si copiii mei isi doresc un catel

 12. spuma says:

  articol interesant

 13. Barascu Violeta Ramona says:

  Big like pentru dragalasele animalute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 11 =