Un an turistic mai bun? Vezi aici motive de optimism!

Banner Film Experience

Va fi un an turistic mai bun decât 2014! Cel puțin așa crede Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării și ne expune argumentele, printr-un comunicat de presă remis AQUI AHORA

Reducerea cotei TVA la 9% pentru toate serviciile din turism

Dacă prestaţiile se desfăşoară pe teritoriul României destinaţiile româneşti vor atrage un număr mai mare de turişti români şi străini în vacanţă în România. Reducerea TVA va facilita vânzarea de pachete turistice (cazare + masă sau cazare + masă + excursii). Turiştii români vor găsi în agenţiile de turism, pachete de servicii,  cu TVA 9% !

Introducerea voucherelor de vacanţă

Proiectul este la un pas să devină realitate. Angajaţii vor primi voucherele în locul primelor de vacanță, şi le vor cheltui în destinaţii turistice din România, litoralul fiind favoritul românilor în sezonul estival.

Promovarea litoralului românesc va atrage mai mulți turiști ca în anii precedenți

În prezent ALDD lucrează la realizarea unui nou film al litoralului românesc.

Pe lângă cele două măsuri ale Guvernului, campania de promovare derulată de ALDD îşi propune stimuleze interesul pentru această destinație de vacanță prin participarea la târguri de turism. Iată calendarul de târguri prefigurat pentru 2015:

 • Tel Aviv 10-11 februarie
 • Chişinău 26 februarie – 1 martie
 • ITB Berlin 4-8 Martie
 • Târgul de Turism al României – Ediţia de Primăvara 12-15 martie 2015.

Asociația Litoral Delta Dunării anunţă continuarea zborurilor către Istanbul şi introducerea a două zboruri săptămânale ConstanțaTel Aviv şi a unui zbor ConstanţaMilano cu o companie low-cost. În prezent se duc negocieri cu o altă companie low cost pentru o cursă Constanța – Londra.

 

Sursa Comunicat de presă ALDD


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

13 Responses

 1. kamy kamytza says:

  Din punct de vedere se conturează o dezvoltare a pieței de corporate al numărului de turiști anul 2015 va fi cu siguranta mai bun !

 2. Agache Lucica says:

  Reducerea TVA cu 9% pentru toate serviciile de turism,sunt motive foarte optimiste cu gandul ca va fi un an turistic mai bun decat 2014.Fiind promovate pe langa litoralul romanesc si toate celelalte zone frumoase din Romania dar inca nedescoperite de turistii interni cat si de cei din alte tari,odata descoperite multi turisti vor dori sa-si petreaca chiar si o minivacanta in tara noastra.
  Avem o tara frumoasa si bogata din toate punctele de vedere,turistic,cuultural,spiritual,dar inca nu a avut cine sa o gaspodareasca.Sa speram in mai bine.

 3. kamy kamytza says:

  A mai crescut și numărul teraselor cu mese și scaune, unde turiștii pot să ia masa în stațiunea balneară, în condiții europene .

 4. Aghinitei Maria says:

  Sa speram ca asa va fi, dar eu am urmarit o emisiune si un reprezentant din turism spunea ca abia de anul viitor vor putea sa scada preturile fiindca vezi bine desi a scazut TVA-ul la 9 %, ei nu mai pot opera , ca au facut deja calculele. Dar ia sa fi crescut TVA-ul de la 9 la 24%, sa fi vazut cum socoteau rapid si ridicau imediat preturile. La fel se intampla si la scaderea pretului carburantilor de cateva luni: nu se constata nici o scadere a preturilor, dar inainte, cum crestea pretul carburantilor, cum imediat cresteau si preturile la toate produsele de consum!
  Asta este politichia in Romania! 🙁
  Vom vedea macar ce suplimentare de servicii vor oferi cei din turism, daca nu pot recalcula preturile pachetelor, deja calculate.
  Avem o tara asa de frumoasa, dar nu facem nimic pt.a atrage cat mai multi turisti printro promovare agresiva , pentru imbunatatirea serviciilor.
  Pacat ca nu invatam de la vecinii nostri bulgari !
  Poate ca se vor misca cumva altfel lucrurile anul acesta !

 5. Agache Lucica says:

  Oricine ajunge in Romania ramane placut surprins de frumusetea locurilor .Avem o tara cu destinatii deosebite care asemeni litoralului ,incanta in mod placut pe oricine.
  Prin noile masuri ce vor fi luate sa speram ca tara noastra va ocupa un loc de frunte pe harta turistica a lumii.

 6. Lupu Nicoleta says:

  N-ar fi rau sa se intample asa ,pentru ca avem o tara frumoasa ,merita vizitata

 7. Agache Lucica says:

  Promovarea litoralului romanesc va atrage an de an mai multi turisti de pretutindeni.Speram sa fie un an turistic mai bun ,va fi numai de castigat,ceea ce e un lucru bun.

 8. Aghinitei Maria says:

  Da ar fi bine, desi nu mai cred nimic, ca dovada s-a redus TVA-ul substantial, dar responsabilii din turism nu scad preturile, fiindca :pachetele au fost facute si vezi bine, nu pot scade suma care ar trebuie, prea multe calcule, nu?. Asa este la noi, preturi mai mari cala straini si servicii mult sub asteptari.

 9. Lupu Nicoleta says:

  sa speram ca v-a fi un an turistic mai bun ,multi vor avea de castigat

 10. roman ovidia says:

  sa speram ca acesta va fi un an mai bun din punct de vedere turistic

 11. Goleanu Anisoara says:

  Speram in reinventarea turismului romanesc.Frumusetea naturala a plaiurilor romanesti nu este exploatata asa cum trebuie si turismul ar aduce bani multi la buget ,ar oferi si locuri de munca oamenilor.S-a vorbit mult pe aceasta tema, dar nu prea s-a facut mare lucru.Noua conducere a tarii poate va lua masuri si ,Romania , ar putea sa ocupe un loc de frunte pe harta turistica a lumii.

 12. roman ovidia says:

  cu siguranta acesta va fi un an mai bun din punct de vedere turistic, daca se vor promova mai mult toate locurile superbe din Romania

 13. Agache Lucica says:

  Anul 2015 va fi un an turistic mai bun decat 2014 prin reducerea cotei TVA la 9% pentru toate serviciile de turism,va duce la atragerea mai multor turisti romani si straini in vacanta in Romania.
  Promovarea litoralului romanesc va atrage mai multi turisti ca in ceilalti ani.
  ALDD prin campania ei de derulare propune sa stimuleze interesul pentru aceasta destinatie de vacanta ,prin participarea la targuri de turism.Foarte interesant acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =