Vindecă-te singur!

Banner Film Experience

Abilitatea de a te vindeca este, în întregime, în mâna ta

pills

Starea de spirit pe care o ai atunci când ești bolnav, acceptarea sau rezistența pe care o depune subconștientul, dar mai ales emoțiile pe care le degaja corpul tău în raport cu un fapt de viață, joacă un rol covârșitor în succesul oricărei terapii.

De fapt, terapia este secundară în raport cu emoțiile pe care corpul tău le trăiește

Suferi de stress post-traumatic, de tristețe, din cauza judecății pe care o exerciți asupra altora? Aceste emoții schimbă biochimia organismului tău. Celulele tale își vor închide receptorii atât pentru tratamentele interne cât și pentru cele externe.

Dacă un pacient este în șoc, acestuia nu i se pot aplica tratamente sau nu poate fi operat. În mod similar, atunci când ești copleșit de sentimente intense, în special din categoria celor toxice, starea de vindecare a organismului se suspendă.

Cel care hotărăște dacă vindecarea va avea loc ești chiar tu, recipientul care găzduiește boala.

Istoria medicinii este, de fapt, istoria efectului placebo

Mai trebuie să știi sau să-ți reamintesc ceva.

Adevărata vindecare înseamnă convingerea că meriți să fii sănătos.

Te-ai gândit vreodată la asta?

Când mintea dă semnalul că ești pregătit pentru asta, corpul începe să se auto-vindece. Un reputat cercetător de la Harvard University spunea că istoria medicinii este istoria fenomenului placebo. În grupurile aflate în cercetare s-a constatat că o rată mare de încredere în propriul corp crește efectul placebo de la 25% la 75%. Chiar și când există leziuni la nivelul mucoasei intestinului subțire – ca în ulcerului duodenal – pacienții au înregistrat o rată de vindecare de la 25 până la 75%!

Și în ceea ce privește sănătatea, ca dealtfel în toate aspectele vieții tale, TU ești sigurul care decizi.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

10 Responses

 1. ghelbere elena says:

  Gandirea pozitiva face minuni in toate situatiile nu numai in cazurile de boala. Trebuie sa gandim: ma voi vindeca, voi reusi si chiar se poate intampla.

 2. Goleanu Anisoara says:

  Cred in puterea gandului,dar nu chiar asa de mult incat sa las vindecarea numai la latitudinea lui.Dar e bine sa fim optimisti,sa credem in noi,sa avem rabdare,sa ne informam.

 3. (puiu) barbalata mirela says:

  Asa este, vindecarea vine din noi. Trebuie sa credem cu tarie in noi, sa ne schimbam parerea despre noi insine, sa invatam sa iertam si sa ne iertam iar restul vine de la sine.

 4. Rodica Granpier says:

  Toţi avem o capacitate de autovindecare, iar această terapie o amplifică, sugerându-i organismului o vindecare în propriul ritm…trebuie doar sa gasim calea cea buna…

 5. Goleanu Anisoara says:

  Efectul PLACEBO a fost dovedit de experti.Eu sunt de acord cu ei, optimismul ,speranta, increderea,dragostea de viata-fac minuni!Autovindecarea nu este o inchipuire, o fantasma,e chiar o realitate pe care o putem trai si noi.

 6. Aghinitei Maria says:

  Da, mereu am citit ca te poti vindeca singura , daca crezi cu adevarat si-ti spui tot timpul ca vrei fii sanatoasa si astfel iti poti comanda creierului sa actioneze pt. sanatate, dupa cum si gandurile negre ne pot face rau. am c itit ca : “daca oamenii ar sti puterea gandului, nu ar mai avea nicodata ganduri negre” !

 7. Agache Lucica says:

  Daca un pacient este in stare de socnu poate sa faca tratament nici sa fie operat.Cand esti coplesit de sentimente-toxice starea de vindecare se suspenda.Orice terapie este secundara in raport cu emotiile pe care corpul le traieste.Orice emotie schimba biochimia organismului.Celulele isi inchid receptorii atat pentru tratamentul interior cat si pentru cel exterior.Cel care hotaraste vindecarea esti chiar tu.

 8. suzana suzy says:

  Starea de spirit pe care o ai atunci când ești bolnav, acceptarea si rezistența pe care o depune subconștientul, dar mai ales emoțiile pe care le degaja corpul tău în raport cu un fapt de viață, joacă un rol covârșitor în succesul oricărei terapii.

 9. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  Boala apare acolo unde o lasam noi sa apara prin lipsa de miscare si gandire negativista.

 10. Lamiita Durac says:

  Sunt convinsa 100 % de asta . Boala se instaleaza acolo unde ii permitem noi dar nu toti suntem capabili ( desi in fiecare din noi exista puterea ) sa opunem rezistenta mental . 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 4 =