Ziua care îţi poate schimba viaţa

Banner Film Experience

fericire

Ai mai face alegerile pe care le-ai făcut deja? Dacă ai da timpul înapoi, ai mai proceda la fel?

Există în viaţa fiecăruia dintre noi o zi sau mai multe când totul a luat un alt curs.

Zile în care am fi putut spune “da” unei propuneri noi de muncă, dar am ales să rămânem într-un post călduţ şi prost plătit.

Zile în care am închis ochii la comportamentele greşite ale partenerului şi am ales să ne căsătorim cu gând că se va schimba.

Zile când instinctul ne spunea să mergem într-un anumit loc şi noi am ales altul, simțind că ceva cu potențial fatal urma să se întâmple.

Sau când am hotărât să aducem pe lume un copil, chiar dacă n-aveam bani și  nu eram pregătiţi pentru a-l şi creşte.

Viaţa ni se schimbă mereu, în funcţie de alegerile pe care le facem. Şi adesea facem alegeri iraţionale:  ne lăsăm duşi de val sau ne luăm după sfatul vecinelor.

Nu-i rău să vorbim, să cerem un sfat, dar trebuie să privim singuri înainte, să analizăm situaţia pe toate părţile şi să alegem rapid ceea ce e în binele nostru. Rapid, pentru că anumite şanse nu ne aşteaptă, norocul nu bate de două ori la aceeaşi uşă.

În ceea ce priveşte căsătoria, deseori sunt semne că lucrurile nu merg, numai noi refuzăm să le vedem, ne păcălim singuri şi asta doar pentru că decidem că drumul ales trebuie să fie acela. Nu, nu-i aşa. Mai bine căscăm ochii mari decât să divorţăm în câţiva ani.

Ne afăm mereu la răspântii, la răscruci, nu ştii niciodată ce se va întâmpla cu adevărat, dar poţi încerca să citeşti semnele. Ele îți dau o proiecție codificată a viitorului.

Dacă rezultatul e satisfăcător, mergeţi înainte. Dacă nu, opriţi-vă cât mai e timp!

 

Articol scris de Liliana Angheluță

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

  1. dumitrescu raluca says:

    as schimba mai multe lucruri ,poate nu atat de importantemdar daca ar fi ceva si ceva ,m-as fi axat mai mult pe invatatura si as fi fost mai puternica ca si femeie

  2. ghelbere elena says:

    As schimba un singur lucru: as face alta facultate.

  3. Barbalata (Puiu) Mirela says:

    Unele alegeri nu, altele da….la fel. Dar as face alte alegeri gresite. Sta in legea firii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 12 =