Acest preparat poate servi și ca desert rafinat, raw-vegan, dar și ca mic dejun copios și foarte hrănitor.
Poate fi consumat dimineața, în loc de mic dejun sau îl poți lua ca pachețel la birou ori sa i-l dai copilului tău la școală.
Ingredientele pentru budinca de chia
Așa cum știi deja din articolul Aztecii consumau chia pentru energie crescută. Tu ce mai aștepți? publicat pe site-ul AQUI AHORA aici, semințele de chia se hidratează cu de 13 ori greutatea lor.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
- 1 cană de iaurt/lapte de migdale/lapte de cocos/lapte de nuci
- 5 linguri de semințe de chia
- 1 lingură de miere/sirop de arțar sau alt îndulcitor
- 2 linguri fulgi de cocos
- semințele dintr-o păstaie de vanilie sau praf de vanilie
- un mango sau papaya tăiat cubulețe, proaspăt
- un vârf de cuțit de sare naturală de Guerande sau orice altă sare fără aditivi
Cum se face budinca de chia
Pune toate ingredientele, mai puțin fructul de mango sau papaya la înmuiat încă de seara.
Dimineața taie fructul în cubulețe mici și amestecă totul cu grijă.
Obții o budincă plină de acizi grași Omega 3, proteine, fier, antioxidanți și potasiu, vitamine și aminoacizi esențiali, facil de digerat.
Articol scris de Iuliana Zamfir