Știm c-a venit vara atunci când se coc caisele, sunt printre primele fructe care încep să ne lumineze privirea, chiar dacă sunt puse pe farfurie. Conțin multe vitamine și săruri minerale și au avantajul de a avea puține calorii, deci pot fi consumate și de către cine își propune o viață mai sănătoasă.
Nenumărate sunt modurile în care ne pot îndulci, se pregătesc prăjituri, gemuri numai bune de pus peste crostate sau bune pentru umplut clătitele, se pot tăia felii și adăuga deasupra prăjiturilor cu blat pufos.
Ingredientele și modul de preparare al cremei de caise
Iată însă o rețetă mai puțin obișnuită, crema de caise poate fi un desert potrivit la o cină cu prietenii.
Ingredientele sunt:
- 850 grame caise plus câteva pentru decorat;
- un ou întreg și patru gălbenușuri;
- 500 ml lapte;
- 80 grame zahăr;
- o linguriță cu unt;
- vanilie și ghimbir
Pașii pentru preparare:
- se spală caisele și se curăță de sâmbure și de coajă. Aceasta se îndepărtează mai ușor dacă se pun fructele la început în apă fierbinte, timp de un minut;
- se pune untul într-o tigaie, se adaugă caisele și se amestecă pe foc până când caisele se desfac într-un fel de marmeladă;
- se adaugă două lingurițe de vanilie și un praf de ghimbir, nu puneți mai mult din ultimul pentru că acoperă parfumul și gustul fructelor;
- încălziți laptele și, între timp, bateți ouăle cu zahărul;
- laptele cald se adaugă peste crema de ouă și zahăr, se amestecă și se adaugă peste caisele pregătite în prealabil;
- se amestecă bine totul și se toarnă compoziția în șase forme, le coacem la cuptor, la bain marie, cuptorul încălzit la 180 grade;
- se coace până când compoziția se întărește, durează în jur de 45 minute;
- prăjiturile se scot din forme și, după ce se răcoresc, se pun în frigider;
- după o oră se pot servi, garnisite cu feliuțe de caise proaspete.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 1,352, Vizualizări azi 1