Era dulcele preferat al bunicii, îşi cumpăra un pacheţel şi tăia feliuţe subţiri, ne bucuram şi noi de ea şi nu pierdeam nici bucăţelele cele mai mici.
Dar nu ştiam până de curând că se poate face şi în casă, cu ingrediente sănătoase şi în scurt timp.
Iată ingredientele:
– o cană de seminţe crude de floarea – soarelui
– o cană de seminţe de susan, crude şi ele
– 100 gr miere de albine
– cacao, o lingură sau după gust
Modul de preparare este rapid şi simplu:
- se râşnesc sau se trec prin robotul de bucătărie seminţele de floarea – soarelui, vor deveni o pulbere fină
- aceeaşi operaţie se face separat cu seminţele de susan
- se omogenizează totul adăugând mierea şi amestecând bine pentru uniformizare
- se aşează în tăviţe, în forme, se presară deasupra cacao şi se adânceşte cu lingura pentru a da un aspect marmorat. Dacă vă place, puteţi adăuga mai multă cacao în faza de omogenizare.
- formele se dau la frigider şi se lasă până a doua zi, halvaua se va întâri şi va putea fi tăiată
Asta-i tot.
Nu credeaţi că poate fi atât de simplu, nu-i aşa?
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 2,044, Vizualizări azi 1