VIAȚĂ ȘI OAMENI

Invizibilii..

Comments (2)
  1. Alin Grinst says:

    ADEVAR trist, spus sincer si deschis, în aceste fraze. ADMINISTRATIILE ORASELOR, COMUNELOR deja ar trebui macar sa faca un RECENSAMANT AL PERSOANELOR VARSTNICE, peste 50 de ani, macar sa stie câti mai sunt si sa puna ASISTENTII SOCIALI SA-I VIZITEZE SAPTAMANAL, nu sa stea numai la birouri la cafele si bârfe penibile. La fel si ceilalti angajati din sectorul public ar trebui sa fie TRIMISI LA DOMICILIUL BATRANILOR, sa-i vada, sa schimbe 2 vorbe cu ei, sa vada de ce au nevoie, cum se simt, ce boli au, de ce tratament, interventie sau medicamente au nevoie. O ASISTENTA MEDICALA, sau UN MEDIC ar trebui SA VIZITEZE BATRANII SATELOR, din FIECARE COMUNA, iar la orase, sa fie totul bine numerotat si sectorizat. SA SCOATEM ADMINISTRATIA DIN BIROURI, ca si-asa sunt mult prea multi care pur si simplu nu fac nimic, de ani de zile si nu-si merita salariile platite de noi. Inclusiv primarii ar trebui sa-si miste posterioarele si sa viziteze acesti oameni la domiciliu. Sa aiba macar 10 VIZITE LA DOMICILIUL VARSTNICILOR, PROGRAMATE SAPTAMANAL. Apoi, trebuie specificat ca absolut nici un oras sau comuna din România, nu are locuri, spatii amenajate pentru batrâni, parcurile sunt din ce în ce mai rare, iar cofetariile si restaurantele sunt de multe ori, mult prea costisitoare pentru batrânii nostri, care au niste pensii derizorii, la cât au muncit si comparat cu indolentii care si-au acordat singuri, din banii nostri, pensii “speciale”. Ar trebui sa existe CAFENELELE VARSTNICILOR sau CEAINARIA VARSTNICILOR, în fiecare localitate din tara, amenajate de primarii si unde totul sa fie la preturi super-rezonabile, eventual gratis, iar ei sa poata socializa, zilnic. Ca daca s-ar cumpara niste cutii de ceai si niste miere, zahar si niste cesti de ceai, cu siguranta, nu s-ar face gaura în niciun buget local. La fel si BOR (Biserica Ortodoxa) ar trebui sa fie încurajata si sustinuta mai mult în amenajarea, în fiecare judet, a acelor CENTRE SOCIALE, CANTINE SOCIALE, dar la care sa se colaboreze cu producatori români si sa se manânce sanatos, româneste si nicidecum sa li se dea oamenilor toate “ajutoarele UE”, de fapt resturile si rebuturile UE, de cea mai slaba calitate si fara nici o valoare nutritiva, gen paste si conserve jalnice. Altfel, sa stiti, ca oricât i-ar pazi unii din lume pe ai lor, pe ai nostri îi pazeste cel mai bine Dumnezeu si sfintii sai, ca si pe noi, de altfel. Caci printre acesti batrâni exista sfintenie. Cât despre ceilalti batrâni ai lumi, oricât ar fi ei de bine înconjurati de oameni, tot singuri mor. Omul se naste singur si moare singur, în general.

  2. Stan adrian says:

    foarte frumos scris, insa asta e deocamdata. Acum, dupa comunism si cred ca si inainte, sunt niste generatii care au de suferit. Pentru ei nu mai putem face mare lucru. Nu putem decat sa mergem inainte, si sa speram ca vom imbatrani mai frumos. Defapt, eu deja ma vad iesit la pensie jucandu ma pe calculator cu prietenii:)))

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …