TIMP LIBER ȘI EVENIMENTE

Mont Saint Michel – între clopote şi valuri

Comments (18)
 1. Lupu Nicoleta says:

  un loc frumos si linistit pentru reculegere

 2. roman ovidia says:

  Incepand cu data de 24 iunie 2001 la cererea lui Jaques Fihey, episcop de Coutances si Avraches, Fraternitatile monastice din Ierusalim, doua comunitati de calugari si calugarite, asigura din nou serviciul divin permanent si primesc pelerini.manastirea de pe Mont Saint Michel a fost redeschisa, chiar daca ramane proprietatea Statului si este administrata de catre Centru National al monumentelor istorice din Franta.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Un alt taram francez mult vizitat de turistii de pretutindeni!Pentru frumusete, pentru autenticitate,pentru tot ce inseamna Muntele Saint Michel!

 4. Agache Lucica says:

  Muntele Saint Michel atrage ca un magnet stanci,biserici stravechi,spectacol sl naturii,scoici,pescari si pasari ale marii.
  Nu-ti poti da seama ce se aude mai tare-sunetul clopotelor sau al valurilor.Este vizitat de turistii de pretutindeni,atat pentru frumusete cat si pentru autenticitate.

 5. roman ovidia says:

  Legenda Muntelui spune că într-o noapte de octombrie a anului 708, episcopul Aubert de la Avranches dormea un somn frământat de vise. Ca și în nopțile trecute, Sfântul Arhanghel Mihail i-a apărut în vis, poruncindu-i să îi construiască un sanctuar, pe vechiul munte Tombe, în mijlocul golfului. Și, pentru ca episcopul să nu mai uite, cum o mai făcuse, Arhanghelul și-a pus degetul de lumină pe capul episcopului Aubert, marcându-l pentru totdeauna.

 6. roman ovidia says:

  Călătorului care dorește să viziteze Mont Saint-Michel venind cu automobilul, acesta îi apare la început ca o mică piramidă stâncoasă înconjurată de o întindere netedă nesfârșită. Pe măsură ce te apropii, deslușești din ce în ce mai multe detalii. Ajungi pe șoseaua care duce direct spre Munte și îți parchezi automobilul. Anunțurile de pe panourile de la intrare te avertizează că fluxul va începe la ora cutare, dar te liniștesc comunicându-ți că automobilele, parcate corespunzător, nu vor fi în pericol să fie înghițite de ape.

 7. roman ovidia says:

  Le Mont-Saint-Michel este o stâncă granitică (78 m înălțime) în Golful Saint-Malo (NV Franței) din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux: în timpul fluxului este insulă, comunicația cu teritoriul continental fiind întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieșind de sub ape.

 8. Agache Lucica says:

  Muntele Saint Michel este situat in partea de nord a Frantei,la granita dintre regiunile Normandia si Bretagna.Izolat si fascinat atage multi turisti datorita credintei si naturii .
  Aici Sfantul Mihail este cel mai venerat sfant al crestinismului.Totul este un spectacol natural uimitor si modern.

 9. Agache Lucica says:

  Este o stanca granitica de 78 m inaltime,unde se manifeste cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux.Moint Saint Michel atrage peste 2 milioane de turisti anual,face parte din Patrimoniul Mondial Cultural si Natural.Acum totul este modern,restaurane,baruri,hoteluri si pensiuni.
  Totul este un spectacol uimitor.

 10. roman ovidia says:

  Este un loc legendar şi un monument istoric extraordinar de frumos protejat UNESCO scăldat de apele Golfului St. Malo din La Manche. Legenda zice, că unui episcop de Avranches cu mult timp în urmă, i s-a arătat arhanghelul Mihail care i-a poruncit să construiască pe muntele Tombe o mănăstire.

 11. Aghinitei Maria says:

  Muntele Saint Michel un loc cu un farmec deosebit, in nordul Frantei cu istorie veche si am fost interesata de mareea care are inaltimea de 14 metri si f. rapida, datorita reliful plat si de aceea sunt averizari pt. soferi sa nu parcheze pe terenul dide pe plaja, ca sa nu fie surprinsi de fluxul rapid .

 12. Lupu Nicoleta says:

  un loc care este o placere sa-l vizitezi

 13. Agache Lucica says:

  Abatia in care se transforma aceasta biserica va fi extrem de importanta,iar calugarii benedectini vor tutela serviciul spiritual.Credinta si natura atrage milioane de turisti anual.Totul este un spectacol uimitor.

 14. Aghinitei Maria says:

  Muntele Saint Michel esrte in nordul Frantei, in Patrimoniul Cultural. Un loc cu un farmec deosebit, cu istorie veche si am fost interesata de mareea care are inaltimea de 14 metri si f. rapida, datorita reliful plat si de aceea sunt averizari pt. soferi sa nu parcheze pe terenul dide pe plaja, ca sa nu fie surprinsi de fluxul rapid .

 15. Rodica Granpier says:

  Credinta si natura ….minunile vietii !

 16. Rodica Granpier says:

  O bijuterie arhitecturala incepand de la strazile pietruite la casele medievale si pana la turnurile subtiri si turlele dantelate ale abatiei.

 17. Agache Lucica says:

  Muntele Saint Michel se afla in nordul Frantei .Este un loc plin de farmec si istorie straveche.Este un loc legendar ,protejat de UNESCO scaldat de apele Golfului St.Malo din La Mache.Vin vizitatori din toate colturile lumii.
  Manastirea de pe Saint Michel a fost redeschisa chiar daca este proprietatea Statului fiind administrata de catre Centrul National al monumentelor istorice din Franta.

 18. Aghinitei Maria says:

  Parte din Patrimoniul Mondial Cultural şi Natural, atrage peste 2 milioane de turişti anual.
  Muntele Saint Michel un loc cu un farmec deosebit, in nordul Frantei Face parte din Patrimoniul Mondial Cultural şi Natural si atrage peste 2 milioane de turişti anual. Are o istorie veche un loc legendar : legenda spune că unui episcop de Avranches cu mult timp în urmă, i s-a arătat arhanghelul Mihail care i-a poruncit să construiască pe muntele Tombe o mănăstire. Am fost interesata de mareea care are inaltimea de 14 metri, f. rapida, datorita reliful plat si de aceea sunt averizari pt. soferi sa nu parcheze pe terenul dide pe plaja, ca sa nu fie surprinsi de fluxul rapid . Un loc minunat ce trebuie vizitat !

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …