SĂNĂTATE

Dormi mai bine cu passiflora și valeriană

Comments (16)
 1. Agache Lucica says:

  Depresia este intradevar o afectiune a inceputului de mileniu.Daca am putea trece peste probleme mai usor,sa nu punem totul la inima ar fi bine.

 2. roman ovidia says:

  Preparatele din floarea-pasiunii se folosesc în insomnii, stãri de anxietate, stãri de stres, mai ales cele însoţite de încordare muscularã, stãri de iritabilitate nervoasã, gastrite, colite, nevralgii, atsm.Preparatele din rãdãcinã de valerianã au fost utilizate încã din antichitate ca sedativ. Ele sunt indicate în nevroze, palpitaţii, colici stomacale de naturã nervoasã, insomnii, tulburãri de menopauzã.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Passiflora este foarte frumoasa si de mare ajutor celor cazuti in depresie.Eu incerc sa gandesc mereu pozitiv, sa las mereu o portita de optimism si pana acum am reusit.Trebuie sa fii increzator in tine, sa ai in jurul tau oamani pe care poti conta,sa ajuti ca sa fii ajutat! Pentru orice lucru bun, trebuie sa lupti dar , MERITA!

 4. roman ovidia says:

  Utilizarea valerianei are o tradiție de peste patru mii de ani, fiind considerata o plantă de referință, atât în Europa, cât și în Asia. Investită și cu însușiri magice de tradiția populară, în ultimele patru decenii i-au fost dedicate sute și sute de studii medicale, care toate atestă acelaș lucru: valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii în tratarea tulburărilor emoționale, precum și a bolilor fizice asociate lor. O problemă de extremă actualitate în vremurile noastre, care stau sub semnul tensiunii si al stresului.

 5. Agache Lucica says:

  Plantele medicinale au un efect calmant in tratarea insomniilor,te pot ajuta fara a avea urmari negative.Passiflora si valeriana ajuta la echilibrarea sistemului nervos si la echilibrarea somnului.
  Depresia este cea mai frecventa afectiune a inceputului de mileniu.Ne afecteaza atat fizic cat si nervos.Netratata la timp duce la insomnie afectand calitatea vietii si randamentul profesional.De aceea este bine sa gandim pozitiv mereu cu incredere in sine ca sa fie bine.

 6. Aghinitei Maria says:

  Din pacate si Romania este pe un loc fruntas in ceea ce priveste persoanele cu depresie, anxietate, in mare parte si datorita conditiilor (care desi exista, lipsesc cu desavarsire) si ce este mai grav: persoanele depresive sunt din ce in ce mai tinere. ! 🙁
  Ca masura de prevenire a acestor stari se recomanda planta ’: passiflora care in 2011 a fost desemnata planta medicinală a anului de către un grup de cercetători de la Universitatea din Wurzburg. În stările de agitație nervoasă și de insomnie, passiflora actionează ca sedativ, reducând anxietatea și inhibând acțiunea anumitor neurotransmițători.

 7. Rodica Granpier says:

  Cu totii ne simtim tristi uneori. Face parte din natura noastra umana. Dar starile depresive ce dureaza perioade indelungate de timp nu sunt normale. In plus, de multe ori ele sunt cauzate doar de o tulburare a starii noastre de spirit.

 8. Agache Lucica says:

  Passiflora si valeriana sunt adevarate comori ale medicinii alternative.Sunt folosite in starile de agitatie nervoasa si de insomnie,actionand ca sedativ,in tratarea diferitor tipuri de tulburari emotionale,calmeaza diferite dureri si afectiuni,echilibreaza sistemul nervos.

 9. Aghinitei Maria says:

  Din pacate si Romania este pe un loc fruntas in ceea ce priveste persoanele cu depresie, anxietate, in mare parte si datorita conditiilor (care desi exista, lipsesc cu desavarsire) si ce este mai grav: persoanele depresive sunt din ce in ce mai tinere. !
  Ca masura de prevenire a acestor stari se recomanda planta ’: passiflora care in 2011 a fost desemnata planta medicinală a anului de către un grup de cercetători de la Universitatea din Wurzburg. În stările de agitație nervoasă și de insomnie, passiflora actionează ca sedativ, reducând anxietatea și inhibând acțiunea anumitor neurotransmițători.

 10. Rodica Granpier says:

  Aceasta planta medicinala se administreaza, de regula, pe termene lungi, pentru a obtine rezultate bune, durata minima a unei cure fiind de macar patru saptamani. Aceasta, deoarece principiile active din Passiflora actioneaza prin cumul, efectele lor terapeutice aparand ceva mai lent, dar apoi mentinandu-se pe termen lung, chiar si dupa incetarea tratamentului.

 11. spuma says:

  Depresia poate afecta pe oricine, de la tânăr la bătrân și este una dintre cele mai răspândite boli în întreaga lume.

 12. sticlariu teodora says:

  sunt una din acele persoane ce folosesc valeriana si se cunoaste efectul benefic

 13. (puiu) barbalata mirela says:

  Nu am folosit aceasta planta dar cunosc beneficiile pe care le are.

 14. Daca stiam de acest lucru , nu ma mai chinuiam cu tot felul de pastile de somn care nu aveau nici un efect…in urma unei operatii nereusite ,am intrat in depresie , insomniile m-au acaparat si timp de 6 luni nu am reusit sa dorm bine ….cu timpul insa ,mi-am revenit insa imi aduc aminte cu groaza de acea perioada

 15. ghelbere elena says:

  Sunt un om normal, am un somn bun dar nu dorm cat as dori, nu sufar de depresie. Am avut ca tot omul suparari, necazuri, m-am consumat din cauza unor probleme de sanatate. Toate au trecut si cu gandirea pozitiva pe care o am vor trece si cele care vor veni.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …