Dacă va gândiţi că a mânca sănătos este o mare provocare vă înşelaţi, şi de aceea ne-am decis să vă prezentăm o reţetă extrem de simplă şi de gustoasă în ciuda numelui care cu siguranţă nu inspiră încredere celor mai conservatoare papile gustative.
Ca ingrediente, avem nevoie de următoarele: 125 gr grâu, un castravete potrivit, 2 cepe mici , 125 gr porumbi mici de lapte, 3 roşii coapte tari.
Pentru sos: Coaja rasă a unei lămâi; 3 linguri de suc de lămâie; o mână de frunze de mentă proaspătă, tocate; o mână de pătrunjel verde, tocat; o linguriţă de miere de albine; 2 linguri de ulei de floarea soarelui; sare şi piper.
Cum se prepară:
- Puneţi grâul într-o tigaie cu apă clocotită şi lăsaţi-l să fiarbă 10 minute pe foc mic, după care scurgeţi-l şi răsturnaţi-l într-un castron.
- Tăiaţi castravetele cubuleţe mici, tocaţi ceapa cât mai fin şi lăsaţi-le deoparte. Porumbul dacă nu e deja prefiert, fierbeţi-l în jur de 10 minute , scurgeţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite.
- Decojiți roşiile şi tăiaţi-le cuburi mici.
- Pentru sos adăugaţi ingredientele într-un alt castron şi amestecaţi-le până ce se omogenizează.
- Când constataţi că grâul s-a mai răcit puteţi adauga legumele şi sosul.
- Amestecaţi toată compoziţia şi potriviţi-o cu sare şi piper.
Poftă bună!
Articol scris de Laura Dumitrache
Vizualizări total 479, Vizualizări azi 1