”Albinele o iubesc pentru nectarul deosebit al florilor, dar și pentru că aduce sănătatea în stup. Celor care se ocupă de apicultură și doresc să aibă albine sănătoase le recomand să aibă o asemenea cultură în apropierea stupinei.
Roinița este planta despre care doresc să vă vorbesc în cele ce urmează pentru că ea aduce multe beneficii sănătății omului – își începe dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, pledoaria pentru una dintre plantele pe care le consideră de excepție.
”Roinița este cunoscută și sub denumirea de melisă, lămâiță, mierea ursului sau Poala Sfintei Mării, dar și sub alte denumiri care mai de care mai pitorești. Nu este greșită folosirea lor, dar dacă vă duceți în farmacie și cereți un ceai de ”stupelniță” – asta fiind o altă denumire a plantei – este posibil ca vânzătorul să nu știe la ce vă referiți. De aceea, cel mai bine ar fi să folosiți denumirea de roiniță sau melisă – ne recomandă aceasta.
Roinița, planta fidelității masculine
De la melisă se folosesc frunzele care au un miros foarte puternic și un gust aromat, plăcut, de lămâie. Ele conțin un ulei volatil delicat și bine mirositor care a plasat această plantă, încă din antichitate ca fiind vestitoarea lui Venus, zeița dragostei și a frumuseții.
Prin energiile sale specifice planta aduce bucurie și fericire în casă atunci când este prezentă. De aceea, îi încurajez pe cei care au grădini să o cultive, apoi să o recolteze și să o pună în vase în întreaga locuință. Pe de o parte va parfuma plăcut casa, pe de altă parte prin substanțele conținute va acționa ca un bun insectifug. Chiar și dacă lăsați un ceai de roiniță într-o ceașcă pe masă nici țânțarul, nici musca și nici molia nu se vor mai apropia de zona respectivă! – ne împărtășește interlocutoarea noastră.
Roinița are un efect benefic asupra sistemului nervos central acționând întocmai lavandei. Este considerată încă din vechime planta fidelității masculine și femeile dintotdeauna au considerat că ceaiul de roiniță folosit cu regularitate de către soții lor îi va ține pe aceștia fideli. Efectul calmant, ușor sedativ al plantei, induce o stare de pace și de mulțumire sufletească celui care îl consumă, stare de spirit care menține echilibrul și frumusețea într-o căsnicie.
Cum folosesc femeile roinița
Femeile care doresc să stimuleze fidelitatea bărbaților cu adevărat, trebuie să știe cum să beneficieze de această plantă pentru frumusețea lor, mai ales că este frecvent utilizată în cosmetică.
Folosind-o sub formă de infuzie pentru demachierea tenului, în fiecare seară înainte de culcare – prin spălarea feței cu infuzie– veți reuși o curățare temeinică a pielii, ținând-o departe de infecții, acnee, riduri, atenuând sau chiar vindecând coșurile de pe față. Înlocuiți apa tonică plină de aditivi chimici cu infuzia de roiniță și veți constata că tenul capătă un aspect proaspăt, curat și odihnit” – ne asigură interlocutoarea noastră dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, specialist în fitoterapie, gemoterapie și cosmetologie.
HOFIGAL, cea mai mare companie cu capital românesc de pe piața suplimentelor alimentare, are un portofoliu bogat de ceaiuri ecologice obținute din culturi proprii. Printre acestea se află și ceaiul ecologic de roiniță, cu un conținut ridicat de uleiuri volatile.
Interviu realizat de Adriana Caranfil
Sursa foto: www.appenzeller.com
________________________________________________
Vrei să adopți un stil de viață sănătos, să fii la adăpost de bolile grave ale civilizației?
Vrei să începi chiar de azi și nu știi cum?
Comandă cea mai recentă apariție editorială ”Secrete pentru o viață fără cancer”, în care cercetătorul Ștefan Manea, personalitate de primă mărime a fitoterapiei românești, te ghidează pas cu pas!
Doar 19 lei sau gratis la o comandă de 200 lei de pe site-ul HOFIGAL!
Intră aici http://www.hofigal.eu/secrete-pentru-o-viata-fara-cancer-291.html și comandă acum!