E ochios şi bun la gust, uşor de făcut şi din ingrediente extrem de accesibile.
Dacă adăugăm că e şi săţios, nu mai rămâne decât să încercăm.
Iată de ce avem nevoie:
- aluat de pâine crescut
- 200 grame fasole păstăi
- 200 grame mazăre
- 300 grame brânză proaspătă de capră. Eu am făcut cu brânză de vaci, dar e mai puţin gustoasă.
- două linguri de parmezan ras
- frunzuliţe de ceapă
- cinci ouă fierte tari
- două linguri de smântână
Mod de preparare:
- se curăţă şi se fierb păstăile în puţină apă cu sare, fierbem şi mazărea separat, scurgem şi lăsăm la răcorit;
- punem într-un castron brânza proaspătă, adăugăm cele două linguri de smântână şi amestecăm pentru a obţine un fel de cremă la care adăugăm frunzuliţele de ceapă tăiate mărunt. Gustăm crema şi condimentăm cu sare şi piper după gust;
- se întinde aluatul de pâine, vom folosi puţin sucitorul şi vom întinde mai mult cu mâinile;
- se întinde deasupra crema de brânză, lăsând un centimetru la margini fără această umplutură, pentru a sigila mai bine la sfârşit;
- deasupra stratului de brânză se presoară un pic de parmezan, apoi se aşează bucăţile de fasole păstăi, mazărea şi ouăle tăiate felii;
- se rulează, se sigilează ştrudelul de vară şi se pune în tavă unsă şi tapetată cu pesmet.
Simplu şi gustos, doar v-am spus.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 284, Vizualizări azi 1