5 secrete ale stării de bine la menopauză

Banner Film Experience

’’Ca și cum faptul că tocmai am împlinit 40 de ani nu este destul și a trebuit să suport glumele abrazive ale prietenilor la tăierea tortului aniversar, am primit și un cadou neașteptat cu care a trebuit să mă descurc cumva.

Menopauza!!

Sunt în plină carieră, ba chiar muncesc mai mult ca oricând pentru un a trece la nivelul următor în compania în care lucrez, copiii mei sunt încă mici și nu se descurcă fără mine, și nu e zi în care să nu rămână nebifate o mulțime de sarcini obligatorii!

Bufeurile care-mi schimbă buna dispoziție cât ai clipi se țin lanț, cresc în greutate chiar și când țin post, părul îmi cade mai mult ca oricând, iar doctorul ginecolog mi-a vorbit pe șleau despre consecințele uscăciunii vaginale!

Ce mă fac??’’

Confidența aparținei Cristinei M. Din fericire,  realizează la timp că cel mai rău lucru care i se poate întâmpla este să intre în panică și să invite haosul în viața ei.

Într-adevăr, din ce în ce mai multe femei se confruntă cu o menopauză precoce, dar și cu consecințele directe și neiertătoare ale instalării acesteia.

Așa că ne-am grăbit să abordăm specialiștii cărora le-am cerut să ne împărtășească 5 secrete pentru a gestiona inteligent și eficace această perioadă naturală și fiziologică din viața unei femei.

1. Dormi bine!

Ca să arăți bine ți să te simți bine trebuie să dormi. Nopțile pot fi chinuitoare deoarece menopauza este însoțită de insidioasele insomnii, dar o poți trata cu passiflora și valeriană. Dacă te privezi de somn vei arăta rău și te vei simți deprimată și fără putere.

2. Bea apă!

Setea este un avanpost al bolii și mulți suferim din cauză că celulele noastre sunt însetate fără să știm! De fapt, setea este țipătul corpului și apare când corpul este deshidratat deja. O stare bună de sănătate este probată de o urină galben pal.

3. Nici o zi fără vitamine!

Vitaminele ne alimentează celulele și ne ajută atât pe dinăuntru cât și pe dinafară. Fără ele pielea nu se menține sănătoasă iar ridurile îți vor accentua vârsta. Pentru o piele de vedetă află ce alimente trebuie să pui în coș.

 4. Fă mișcare!

O oră de mișcare pe zi reduce riscul de cancer mamar și eliberează endorfinele de care ai nevoie să te simți tânără și plină de viață. Așa că fă orice fel de mișcare îți este la îndemână: plimbare, alergare, înot, dans de societate, etc.

5. Apelează la tratamentele naturale!

Anca Daniela Raiciu ne sfătuiește să ne facem din plante principalul nostru aliat și ne recomandă câteva dintre cele mai eficiente suplimente alimentare:

‘’Într-adevăr menopauza aduce foarte multe schimbări în viața femeii, dar acestea trebuie gestionate cu calm, pentru a ne putea păstra ritmul de viață în care suntem angajate și pentru a putea face față atât îndatoririlor noastre sociale cât și celor personale.

În consecință nu trebuie să ne lipsească ceaiul de păducel, polivitaminele naturale cu calciu și magneziu și uleiul de salvie.

Și mai este ceva ce nu trebuie să lipsească: încrederea că o nouă zi vine cu daruri minunate pentru fiecare dintre noi! – subliniază aceasta cu un zâmbet.’’

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. maria says:

    eu nu pot sa cred ca la 40 de ani deja a intrat in menopauza,la mine se instaleaza abia acum si ma apropii de 54 ani,iar dereglarile sunt putine,dorm mai putin decat pana acum si am mereu o stare de nervi iar bufeurile sunt rare si foarte lejere,sper sa nu se schimbe in mai rau

  2. Goleanu Anisoara says:

    Nu generalizati! Eu, echilibrata psihic, optimista , cu o familie alaturi,am trecut peste menopauza fara probleme.N-am avut probleme deosebite,sunt sanatoasa,activa si am 62 de ani!Se poate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =