SĂNĂTATE

Ce este, de fapt, dieta mediteraneeană?

Comments (6)
 1. Liliana Angheluţă says:

  Chiar zilele trecute vorbeam despre asta cu o doamnă din Italia. Îmi explica că, după terminarea războiului, era atât de multă sărăcie că, normal, lumea mânca legume şi verdeţuri. Aşa zisa dietă a fost mijloc de supravieţuire. Apoi au descoperit că era cu adevărat sănătoasă şi că o astfel de alimentaţie aduce beneficii pe termen lung.

 2. Anisoara Goleanu says:

  Dieta mediteraneana este foarte echilibrata, este mai usor de urmat, nu e scumpa si foarte accesibila. Poate deveni un mod de viata sanatos pentru fiecare dintre noi.

 3. spuma says:

  un regim alimentar echilibrat ne mentine sanatosi

 4. Aghinitei Maria says:

  Dieta medieteraneeana este benefica pt. sanatatea noastra cardiaca si nu este greu de tinut. Se recomanda: fructe și legume proaspete, fasole, nuci, semințe, cereale integrale, ulei de masline, carne de pui (consum moderat, iaurt si branza (consum moderat),un pahar de vin , oua (4 bucati/saptamana). Sa respectam aceasta dieta pt. sanatatea noastra!

 5. Tudorache Ionica Liliana says:

  Dieta mediteraneana nu lipseste organismul de ceea ce are nevoie zilnic. Este o dieta de preferat,hrana este variata si mancam suficient ,fara sa facem foame.Daca vrem sa slabim, trebuie sa facem si miscare, sa mancam suficient si sa asociem alimentele corect.

 6. o femeie says:

  daca studiem alimentatia romanului de alta data vom gasi aceleasi elemente:
  -vanat
  -legume si fructe
  -plante salbatice comestibile (vezi blogul ierburi uitate)
  -porcul se taia de Ignat si se impartea sa ajunga si vara la cosit ( 100kg cu tot cu oase se imparteau la 6-8 luni si insemna aprox. 10-15 kg pe luna la 5-10 persoane cat avea familie, adica 1-2 kg de carne, pe luna, de persoana).
  -ulei presat artizanat, pus peste alimente, nu prajit
  -gatit la ceaun, la foc mic
  -vaca nu o taiau, se tinea de lapte si apoi vanduta

  etc.
  Cine are rabdare poate cauta in arhive pozele cu taranii de la anii 1900: slabi si in camesa alba, ingrijiti.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …