Cea mai sănătoasă metodă de a decongela carnea, peștele și orice alt tip de aliment scos de la congelator, este dezghețarea în frigider, fără a forța în nici un fel acest proces. Se păstrează astfel proprietățile alimentelor, cu condiția să fi fost corect congelate. Păstrați carnea și orice alt produs din congelator porționat și etichetat. Scrieți ziua congelării și n-o consumați după mai mult de 3 luni.
În interviul realizat cu bio-energo-terapeutul Valeriu Popa, acesta spunea că frigiderul este una dintre cele mai toxice invenții ale omenirii. Mâncarea se păstrează cu zilele în frigider și nu doar că-și pierde prospețimea, dar începe să se degradeze cu fiecare oră care trece, căpătând bacterii care accelerează putrefierea. Trăim însă timpuri grăbite, iar frigiderul și congelatorul ne pot deveni aliați dacă îi întrebuințăm corect.
Pentru o decongelare igienică puneți carnea într-un bol și așezați-o fie în cuva destinată special decongelării lente – care există mai ales la frigiderele moderne – fie pe raftul cel mai rece al frigiderului. Asigurați-va că sângele rezultat din acest proces nu murdărește frigiderul și nu contaminează alte alimente.
Cam 8-10 ore sunt necesare pentru decongelarea cărnii roșii la frigider, și aproximativ 6-8 ore carnea albă și peștele. Trebuie să rețineți că o carne cu un conținut mai mic de apă-porc, vită, oaie – se dezgheață mai greu, în timp ce carnea cu un conținut ridicat de apă se decongelează cam în jumătate din timpul necesar celei dintâi.
De când există cuptorul cu microunde despre care am scris aici, în articolul ”Cuptorul cu microunde confortabil, dar ucigător pe termen lung”, milioane de femei apelează la metodă decongelării accelerate pentru a grăbi procesul de pregătire a mâncării. Este o metodă rapidă, într-adevăr, dar complet greșită și toxică, iar carnea se distruge sub aspect energetic și alimentar. De asemenea, își pierde din savoare și din conținutul de apă.
Articol scris de Adriana Caranfil