6 dezavantaje mari ale dietei vegetariene. Este dovedit că măresc riscul de cancer

Banner Film Experience

dezavantajele-dietei-vegetarieneDacă despre avantajele dietelor vegetariene s-a tot scris – și chiar extrem de convingător în ultimii ani, ceea ce a făcut ca mulți oameni să adere la acest stil de alimentație – iată că au apărut, taman la pont,  studii noi care arată că există dezavantaje certe care însoțesc această opțiune.

Mai mult acestea cresc riscul de cancer.

Iată lista scurtă a acestora:

  • Timp foarte mult cheltuit pe cumpărături: trebuie să faci foarte des piața, aproximativ o dată la două zile, pentru a avea tot timpul legume și salate proaspete.
  • Un cost foarte mare al cumpărăturilor. Dacă tot te hrănești vegetarian ar trebui să cumperi cât mai multe fructe dezavantajele-dietei-vegetarieneși legume bio sau crescute ecologic. Ei bine costul acestora este mult mai ridicat decât al celor obișnuite, de două până la patru ori mai mult!
  • Corpul tău va trebui să facă față unei cantități extrem de mari de pesticide, insecticide și alte substanțe chimice folosite în cultivarea și creșterea acestora.
  • Îți trebuie un plan de nutriție extrem de riguros, compus de un expert în această știință. În caz contrar, te vei lipsi de foarte multe substanțe cu rol plastic, absolut necesare pentru menținerea organismului la nivel optim de sănătate și imunitate.
  • Unii nutrienți din susele vegetale sunt mai greu de absorbit dacă nu se află în asociere corectă cu alte zarzavaturi, leguminoase sau diverse tipuri de carne.
  • Dacă ești vegetarian – dar și dacă nu ești – este obligatoriu să-ți completezi dieta cu suplimente alimentare. E un cost suplimentar consistent, și trebuie să ți le permiți pe cele mai bune dacă nu vrei să conțină și multe substanțe de sinteză, fabricate în laborator.

Cercetătorii au concluzionat recent că o dietă vegetarian îndelungată poate duce la mutații genetice care cresc riscul de boli de inimă și diverse tipuri de cancer.

Articol scris de Ioana Dima

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. meagain says:

    sunt mai multe pesticide in animale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − ten =