De ce străbunica n-avea cancer? Iată mecanismul pervers care te face să alegi greșit

Banner Film Experience

aquia-ahora-de-ce-strabunica-nu-avea-cancerCancerul  este boala secolului, iar statisticile o confirmă fără dubiu.

Mulți se întreabă de ce în secolele trecute cancerul era practic necunoscut. Cauzele sunt multe, dar printre cele mai incriminate se numără alimentația. Cu alte cuvinte ce se află în farfuria și în frigiderul nostru contează enorm.

De ce cancerul a început să facă ravagii în ultimele 5 decenii și boala era practic necunoscută pe vremea străbunicilor noștri?

Unul din răspunsuri arată efectele consumul extrem de ridicat de pâine și produse făinoase din grâu.  Străbunica nu avea cancer pentru că ea nu consuma pâine din grâul modern, soiul semipitic, cu producție mare la hectar.

Vorbesc despre o plantă creată în anii 60-70, extrem de periculoasă, care stă la baza alegerilor greșite pe care le facemexplică inginer chimist Ștefan Manea, omul în  viață care deține cele mai multe brevete de invenții din Europa.

Poate v-ați aștepta să vă spun despre cât este de periculos glutenul, și cum afectează el mase mari de oameni, dar nu despre asta vreau să atrag atenția astăzi, ci despre ceva mult mai periculos. Grâul cu productivitate mare din care se face pâinea noastră cea de toate zilele, conține o proteină numită gliadină. Aceasta afectează absolut toți consumatorii de pâine din grâu prin mecanismul său pervers:  mă refer la însușirea specifică a acestei proteinede a se lega de receptorii opialoizi din creier, stimulând apetitul într-un mod necontrolat, atenționează acesta.

Urmarea?

Simțim nevoia să consumăm mai multă pâine și deci mai multe calorii. Și asta se întâmplă zilnic! S-au făcut calcule ca să se vadă unde ne duce acest comportament impus chiar de creierul nostru.

S-a ajuns la concluzia că se consumă în medie cu 440 de calorii mai mult pe zi, timp de 365 de zile pe an!

Obezitatea endemică,  problemă a lumii moderne și a sistemelor de sănătate din toate țările civilizate, își are sursa chiar  în alegerile noastre, alegeri influențate de mecanismele chimice din creier – concluzionează interlocutorul nostru.

Interviu realizat de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

4 Responses

  1. ghelbere elena says:

    Din cate am mai citit produsele modificate genit sunt sursa tuturor relelor. Dar de unde sa luam produse adevarate?

  2. Este cumplita aceasta boala ….te termina fizic si psihic , o spun pentru ca am trecut prin asa ceva ,simteam ca s-a terminat lumea pentru mine dar cu timpul am inteles ca trebuie sa merg mai departe ….

  3. Savu Gheorghe says:

    Oameni din toată lumea uniți-vă împotriva războiului alimentar !=

  4. Dumitrescu Claudia says:

    Eu nu inteleg un lucru,de ce tot fabrica si de ce se tot adauga toate e urile posibile si imposibile,chiar nu poate face nimeni nimic?!! O sa ajungem sa mancam si aer modificat !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 16 =