Glutenul provoacă acidifierea corpului. Opriți sursa bolii!

Banner Film Experience

grau-si-paineAgricultura modernă fabrică plante care conțin lectine, pentru că sunt mai rezistente la dăunători. Dar, în același timp ne atacă sănătatea, declanșând boli autoimune: artrită, lupus, tiroida autoimună, oboseală cronică etc.

De ce e asta o problemă? Pentru că odată cu modernizarea, cerealele au fost introduse din abundență, schimbându-se astfel acid-alcalin al corpului. Cancerele evoluează mai repede ca oricând și cerealale cu gluten sunt extrem de dăunătoare. Acum 10.000 de ani când grâul nu exista în alimentație, specia umană avea o valoare echilibrată a ph-ului. Cerealele folosite în prezent nu mai au nimic în comun cu cele originare. Mai mult decât atât a apărut grâul modificat genetic al cărui consum mondial este ascendent.

Cel mai incriminat compus al grâului este glutenul, proteina ce irită sistemul digestiv, atât la om cât și la animale. Intoleranța la gluten are ca efect instalarea bolii celiace, mult mai frecventă dect se crede. Glutenul se lipește de celulele responsabile de absorbția nutrienților, blocându-le asimilarea. Distrug flora intestinală și tesutul pe care se atașează, favorizând permeabilitatea intestinelor. Permeabile fiind, acestea lasă să treacă în fluxul sanguin particule ce afectează sistemul imunitar și organele interne. Sistemul imunitar formează anticorpi, care încep atacul împotriva propriului organism. Când apar autoanticorpii, apar şi bolile autoimune!
Bio-energo-terapeutul și vindecătorul Valeriu Popa spunea că una dintre cauzele majore ale bolilor cronice constă în acidifierea corpului. A obținut rezultate remarcabile, pe mii de pacienți, recomandând-le doar hrana alcalină pe perioade anumite de timp. Pe o treaptă de la 1 la 10, diverse stadii de acidifiere a sângelui corespund diverselor tipuri de patologii. Acidoza, înseamnă creșterea acidității sângelui, valoarea normală a ph-ului sanguin fiind de 7,35-7,45. Dacă aciditatea ridicată a sângelui este menținută o perioadă îndelungată prin dietă, acidoza va lua o taxă direct din oasele noastre. În general aceasta se localizează în zonele slabe ale corpului. Și ceea ce numim boală, sunt de fapt simptome sau efecte produse de eliminarea forțată a acizilor prin mucoase. Glutenul din făina de grâu este una dintre sursele constante și masive de acidifiere a sângelui și bineînțeles, nu singura. Vom reveni într-un articol viitor cu riscurile majore ale consumului de cereale cu gluten.

Articol scris de Adriana Caranfil


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

12 Responses

 1. Daniela says:

  Dar daca punem paiinea in prajitor nu se distrug fermentii si painea este mai sanatoasa?Intreb si eu…..am observat ca daca pun painea in toaster nu ma mai balonez.

 2. laura says:

  Produsele fara gluten contin o lista intreaga de E-uri… Eu chiar am nevoie de dieta fara gluten, dar ceea ce gasesc pe piata nu este sanatos! Este o noua nisa pe care au intrat diversi producatori, din care vor sa faca bani si atat.

 3. ghelbere elena says:

  Stiam de soia modificata genetic acum aflu si de grau. Intr-adevar intoleranta la gluten ne da multe probleme si daca nu dai pentru un medic care sa dianosticheze boala celiaca este foarte grav.

 4. Goleanu Anisoara says:

  Nu mai gasim pe piata acele plante crescute in gradina, fara ajutor chimic ci doar cu unul natural! Supa nu mai e la fel de gustoasa si aspectuoasa, friptura se rumeneste mai repede dar nu mai are gustul stiut de la bunica, prajiturile au aspect mai frumos dar nu mai sunt delicioase ca la mama acasa…De ce? Fiindca se incerca fortarea maririi productiei la hectar cultivat si , creste productia ,dar prametrii de gust si calitate se micsoreaza.Gasim plante modificate genetic, sa cresca intr-o luna cat intr-un an,gasim cartofi cat pepenii, pui de 2 luni, de 1 kg…dar , sanatatea noastra nu mai intereseaza producatorii, pe ei ii intereseaza doar profitul.Noi, consumatorii ,avem de ales…din doua rele, pe cea mai buna!

 5. Aghinitei Maria says:

  Da , stiam ca glutenul este nociv, dar acum am citit si de ce : ne modifica PH-ul corpului, ducandu-l in zona de aciditate sub 7.Ce sa facem, omul cu inventiile lui a distrus natura si modificarile genetice ale plantelor ne distruge si sanatatea. E bine sa cumparam produse fara gluten. Multumim pt. informatii!

 6. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  si eu am renuntat la painea alba de ceva timp, dar nu am stiut ca glutenul are efecte atat de devastatoare.

 7. Lamiita Durac says:

  De 10 luni de zile nu mai mananc paine si nici alte cereale, paste , faionase in general. Motivul a fost sa slabesc dar uite ca mai am si alte beneficii . Stiu ca exista pe piata produse fara gluten sper sa fie si autentice , sunt persoane cu intoleranta la gluten .

 8. spuma says:

  sfaturi bune de ascultat

 9. ivan says:

  Multumesc!

 10. elena says:

  Foarte corect,cunosc,asa e.

  • adriana.caranfil says:

   Asa doamna doctor, sa le spunem oamenilor adevarul! Macar sa stie ce risca si sa ia o decizie, oricare ar fi ea, in cunostinta de cauza.

   • (puiu) barbalata mirela says:

    Asa este. Trebuie sa ne informam. Dar mai trebuie safim si deschisi la informatii iar acestea sa fie aadevarate, nu cu tenta de manipulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =