TIMP LIBER ȘI EVENIMENTE

Muzeul Satului sau la ţară…cu metroul!

Comments (15)
 1. spuma says:

  traditiile si meleagurile romanesti sunt frumoase

 2. Lamiita Durac says:

  Par povesti desprinse dintr-o alta lume . Acesta era firescul stramosilor nostrii , sanatos, simplu frumos . Intr-una din zile de curand , a fost o defectiune in zona mea de cateva ore la reteaua electrica . A fost un dezastru in viziunea mea , fara internet, fara tv … Ma intreb ce faceam daca se prelungea spre seara aceasta defectiune ???????

 3. Bontas Mihaela (Sofica) says:

  Am fost si ma duc la Muzeul satului impreuna cu copiii mei cu drag de cate ori avem ocazia. Aici vedem lucruri unice, care de fiecare data, chiar daca le-am mai vazut, ne incanta privirile. Un loc superb, plin de istorie.

 4. suzana suzy says:

  Muzeul oglindeste mai bine decât orice altceva bogăția și varietatea de viață țărănească.

 5. roman ovidia says:

  sunt singurele locuri unde se prezinta traditiile si obiceiurile stravechi

 6. suzana suzy says:

  obiecte ale strămoşilor noştri, şi le-am reeditat pentru că este păcat ca tradiţia să se piardă

 7. Aghinitei Maria says:

  Muzeul Satului este un obiectiv ce nu trebuie ocolit de niciun vizitattor al Bucurestiului. Casute specifice din toate zonele tarii sunt autentice, si inzestrate cu toate obiectele necesare unei gospodarii de la tara. Merg des aici, caci este si un loc de relaxare si ai ce vedea !

 8. Agache Lucica says:

  Muzeul satului este locul unde sunt pastrate cu sfintenie valorile noastre stramosesti.
  Aici sunt traditiile,aici sunt obiceiurile din strabuni,aici putem spune ca se afla o lume intreaga.
  Oricine face o vizita ramane impresionat.

 9. Rodica Granpier says:

  Pe malul lacului Herăstrău, chiar în mijlocul capitalei României, vizitatorul de pretutindeni are bucuria de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX; construcţii reprezentative provenite din importante zone etnografie au recăpătat o a doua viaţă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

 10. Agache Lucica says:

  Muzeul Satului a fost infiintat in anul 1936 in inima Parcului Herestrau.Vazitand acest muzeu raminem uimiti de frumusetea obiectelor expuse.Gasim aici vase pictate,stergare de canepa ,linguri de lemn,pluguri,razboi de tesut si porti maramuresene.
  Vizitind muzeul ramanem uimiti de frumusetea obictelor expuse.Nu vom pleca cu mana goala daca vom vrea sa cumparam cate un suvenir.In fata muzeului sunt tarabe cu lucrusoare care te indeamna sa le cumperi.Avem si unde poposi pentru a lua o gustare buna,gandindu-ne ca nu este greu sa fii roman.

 11. Aghinitei Maria says:

  Muzeul Satului infiintat de Dimitri Gusti in 1936 este cu ADEVARAT O CONSERVARE A CASELOR DIN TOATE COLTURILE ROMANIEI! Muzeul Satului este un obiectiv ce nu trebuie ocolit de niciun vizitattor al Bucurestiului. Casute specifice din toate zonele tarii sunt autentice, si inzestrate cu toate obiectele necesare unei gospodarii de la tara. Merg des aici, caci este si un loc de relaxare si ai ce vedea !

 12. ghelbere elena says:

  Acum au inceput sa ne placa casute din chirpici, odaile decorate de mileuri cusute sau crosetate cu migala, cuverturile tesute in razboie. Ne place numai sa privim ca nici unul dintre noi nu cred ca s-ar incumeta la locuiasca intr-o casa luminata cu lampa.

 13. Frumos ! Inca mai vad cand merg la tara ,oalele de lut,prosoapele cusute la mana , mileurile , si daca altadata nu le apreciam ,acum ,mereu cand vad la vre-un vecin al parintilor mei ,aceste lucruri , cer sa mi le vanda .Le cumpar cu mare drag !

 14. (puiu)barbalata mirela says:

  Am vizitat Muzeul Satului din Bucuresti acum multi ani; eram copil dar tin minte ca mi-a placut foarte mult, imi aducea aminte de casa bunicilor. Mi-ar place sa mai ajung in Bucuresti (cu sotul) si sa pot vizita Muzeul Satului. Acum, desigur, l-as privi cu alti ochi….si inca ceva…tot de bunici mi-ar aduce aminte, dar din pacate ei nu mai sunt…

 15. Bogzoiu Daniela says:

  Foarte frumos!! O sa mai astept putin ca băiețelul meu sa mai crească si inteleaga mai bine lucrurile si apoi o sa-l ducem cu siguranta, cred ca este foarte important pentru copii sa inteleaga trecutul si valorile noastre.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …