Bucătăria italiană este vestită pentru modul sănătos şi complet de a îmbina elementele culinare.
Te saturi, dar nu te-ngraşi!
Abundă legumele, verdeţurile şi brânzeturile, iar uleiul de măsline şi mirodeniile înnobilează, aducând plus de vitamine şi substanţe binefăcătoare. Bărcuţele de vinete sunt uşor de gătit. Şi ieftin pe deasupra.
Iată etapele:
- Se aleg 4 vinete lunguieţe, se spală, se îndepărtează codiţa;
- Se taie pe lung, apoi, cu vârful cuţitului, se scobesc vinetele, îndepărtând tot miezul. Bărcuţele astfel formate vor avea o grosime de 1/2 cm;
- Miezul vinetelor se taie cubuleţe, se aruncă-ntr-o tigaie cu puţin ulei şi o ceşcuţă de apă. Se adaugă un praf de sare, ardei iute, un căţel de usturoi întreg (îl vom elimina ulterior) şi suc de roşii.
- După ce totul a fiert, se trage de pe foc şi se adaugă un pumn de pesmet şi un pic de brânză rasă;
- Între timp opărim în apă sărată cojile de vânătă în formă de bărcuţă;
- Le scoatem, le scurgem şi le aşezăm într-o tavă, deasupra unui strat de roşii sau suc de roşii;
- Umplem vinetele cu amestecul pregătit în tigaie, presărăm deasupra caşcaval şi dăm la cuptor vreo 20 minute, la foc iute şi pătrunzător.
Se servesc calde, dar nici reci nu sunt rele.
Rețetă realizată de Liliana Angheluță
Vizualizări total 4,256, Vizualizări azi 1