Sunt extrem de uşor de preparat şi foarte arătoase.
Pot fi o idee excelentă în cazul în care te trezeşti cu musafiri neprevăzuţi care te anunţă în ultimul moment:
– Suntem în drum spre tine! Ajungem într-o jumătate de oră!
Practic, va trebui să te asiguri mereu că ai în casă aceste choux. Sunt nişte mici gogoşele uscate care aşteaptă cu răbdare să fie umplute!
Le poţi cumpăra de la orice supermagazin, costă puţin şi o pungă conţine atât de multe încât îţi vor ajunge să pregăteşti ceva rapid, dulce sau sărat.
Iată umplutura ideală și etapele preparării:
- 200 gr brânză tip Philadelphia – trebuie să fie un tip de brânză moale şi picantă – se încălzeşte în tigaie, la foc mic, amestecând lejer
- se adaugă 100 gr de şuncă presată tăiată mărunt,
- apoi se adaugă ceapă verde și partea cărnoasă a unei roşii,
- tăiem mai multe choux şi le umplem cu acest amestec,
- punem capacul deasupra şi ornăm cu o fâşie de roşie sau ardei.
Frumuseţea este că, practic, imaginaţia noastră e liberă să găsească umpluturile şi gusturile care ne plac.
Ton, pateuri, gorgonzola… sau orice altă umplutură agreezi.
Putem astfel să ne aşteptăm musafirii pregătiți şi să le oferim un aperitiv sănătos şi proaspăt făcut.
Articol scris de Tudor Ianțu